Marina produkter och rätter Recept Vin Till Räkor I Het Sås?

Vin Till Räkor I Het Sås?

Vin Till Räkor I Het Sås
Vad dricker man till räkor? – Till räkor och aioli vill man ha ett friskt vin med mineraliska toner och helst lite sälta, som en Chardonnay från Jura. Vin till räkor i het sås? Till räkor med het sås krävs ett vin med lite sötma för att möta hettan i maten och fruktiga toner och örtighet till räkorna.

Greco di Tufo dei Feudi di San Gregorio 2019. Pierre Chainier Clos de Nouys Sec 2020. The Grape Collective Riesling Returns 2019. Soellner Fumberg Grüner Veltliner Reserve 2019.

Vilket vin passar bäst till räkor?

Färska räkor – Mat blir egentligen inte enklare, mer naturlig eller rent av godare, än en skål med nyfångade räkor och ett glas svalt vitt vin. Det klassiska vinvalet till räkor är ett fräscht och friskt vin, som till exempel en väl kyld, ståltankad och krispig Chablis.

 • Vitt vin där syran nyper lite i kinderna är sällan ett dåligt val.
 • Räkor och andra skaldjur har en hel del umami och går därför särskilt bra tillsammans med viner med liten eller ingen sötma.
 • Friska roséviner eller kan också vara en passande matchning till räkor och andra skaldjur.
 • Det man bör undvika är viner med fatkaraktär och strävhet, som så ofta finns hos de röda vinerna.

Bland druvsorterna så är det främst de vita kungarna chardonnay, riesling och sauvignon blanc som brukar vara skräddarsydda val till räkor. Men en österrikisk grüner veltliner eller en amerikansk chenin, liksom mängder med andra gröna druvor kan också ge svårslagna vinupplevelser vid räktrågen.

Vilket vin passar till räksmörgås?

Vin till smörgåsbord – Många smaker trängs på smörgåsbordet men de dominerande grundsmakerna är syra, sälta och sötma. Till det passar friska vita viner med lite sötma bättre än torra viner för att balansera det söta och möta det syrliga. Passande viner hittas enklast i smaktyperna Druvigt & Blommigt eller Friskt & Fruktigt.

 1. Även mousserande vin passar bra till smörgåsbord.
 2. Här livar bubblorna upp maten och drar ner upplevelsen av fett och salt i maträtten.
 3. Finns det en gnutta sötma i vinet så underlättar det ytterligare för de olika smakkombinationerna.
 4. Fruktigt & Smakrikt rosévin med viss sötma och hög fruktsyra går bra till smörgåsbordet.

Här gäller samma principer – sötman dämpar sälta och syra i maten, fruktsyran lättar upp fet mat. Vitt vin som passar till smörgåsbord Mousserande som passar till smörgåsbord Rosévin som passar till smörgåsbord

Vad dricker man till räksmörgås?

Skaldjur är som bekant ett uppskattat inslag att bjuda på. Lika noga som du är med att tillaga och servera rätterna bör du vara att välja dryckerna som hälls i glasen. Fel dryck kan nämligen ta ned upplevelsen och förstöra en del av kalaset. Det klassiska valet är ett vitt vin.

 1. Men faktum är att många tycker att en bra rosé eller ett mousserande vin fungerar lika bra.
 2. Oftast så länge vinet är friskt och fruktigt med lite eller ingen sötma, vilket passar bäst på grund av skaldjurens naturliga sälta.
 3. Här spelar också tillagningen roll.
 4. Har skaldjuren halstrats föredrar många ett fylligare och smakrikare vin, gärna med fatkaraktär.

En annan huvudregel att följa är att inte glömma bort tillbehören som skaldjuren serveras tillsammans med när valet av dryck görs. Ett rött vin kan passa perfekt när tillbehören är tyngre, såsom när räkorna syns i en pastarätt. Ett rosévin kan vara det rätta valet när rätten inte är fullt så mäktig, medan ett bubbel gärna gifter sig med friterade skaldjur.

På samma gång tycker många att valet av dryck påverkas av vilket skaldjur det gäller. En hummer serveras gärna med en champagne så klart, medan musslor och ostron passar bättre med ett krispigare, vitt vin. Till krabban får det vita vinet gärna ha inslag av ekfat. Hur är det med öl då? Jodå, det går också.

Särskilt till räkor och kräftor där sältan är lite extra. Det generella tipset är att välja en ljus lager eller ett veteöl som är mildare i smaken. Till halstrade skaldjur kan en ale med lagom beska vara en höjdare, och till ostron föredrar vissa en stout.

Vilken druva passar bäst till räkor?

Frågor och svar – Vin till räkor och aioli? Till räkor och aioli vill man ha ett friskt vin med mineraliska toner och helst lite sälta, som en Chardonnay från Jura. Vin till räkor i het sås? Till räkor med het sås krävs ett vin med lite sötma för att möta hettan i maten och fruktiga toner och örtighet till räkorna.

 • En Riesling spätlese är en perfekt kombo! Vin till räkor och ost? Till räkor och ost passar en Muscadet med fruktig smak, krispig syra och honungstoner.
 • Vin till räkor och avokado? Till räkor och avokado vill man välja ett lätt, friskt vin med hög syra och mineraltoner, som ett vitt vin från Vinho Verde.

Vin till räkor och kräftor? Till räkor och kräftor vill man undvika kraftigare ekfatslagrade viner, välj istället ett krispigt vin med hög syra, mineraliska toner och sälta. I Chardonnay från Jura hittar man oftast dom karaktärerna. Mer om hur du kombinerar fisk och skaldjur med viner: Dela med sig:

Vilket vin passar till skaldjur?

Vin Till Räkor I Het Sås Vin till skaldjur, sa du? Vi tipsar om vilka viner som gör sig bäst till havets frukt. Och lär dig lite om deras druvor som bonus. Få saker känns festligare på middagsbordet än skaldjur. Dessa typer av läckerheter innehåller grundsmaken umami, som tyvärr ofta kan ställa till det när gäller matchningen till dryck.

 1. Särskilt om drycken är sträv eller har fatkaraktär.
 2. I värsta fall kan det nämligen bli en lite metallisk och oangenäm känsla i munnen.
 3. De viner som passar bäst till skaldjur är därför ofta ofatade vita och mousserande (eller lättare rosé och orange) med hög syra.
 4. Är det lite sötare skaldjur eller tillbehör (som exempelvis hovmästarsås) gör du klokt i att välja ett vin som dessutom har lite fruktsötma.
You might be interested:  Tinade Räkor Med Skal Hållbarhet?

Annars är ju det flesta klassiska tillbehör ofta väldigt vinvänliga smakbryggor: rostat bröd med smör och lagrad ost eller kräftskivans västerbottenpaj och feta röror gör det ännu enklare att lyckas matcha skaldjur med vin. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN GRECO DI TUFO Här har vi en antik druvsort från Medelhavets vackraste kust. En druva som är missnöjd med det mesta, trots att den lever i ett ljuvligt landskap i östra Kampanien. Regionen utmärks av urgamla och för regionen unika druvor och viner.

 1. Det krävs en minst sagt omvårdande och mycket tålmodig hand ute i vingården – men den belönas då med fantastiska viner.
 2. FÖRSLAG PÅ VIN Greco di Tufo dei Feudi di San Gregorio 2021 Vi är glada att Feudi di San Gregorio kan hantera denna ljuva gnällspik! Vulkanisk jordmån som är rik på kalk samt de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt gör sitt för att du ska få ett vin med mineralitet så att det krasar om det – och en sjungande syra.

Är du sorten som brukar säga att friska viner smakar surt rekommenderar vi dig att dricka något annat. Gillar du däremot att svalka dig med torra, läskande viner med inslag av solmogen stenfrukt, mineralisk havsälta och struktur som får dig att tänka på Amalfiklippor tycker vi du ska kyla en pava och ta fram pasta vongole, grillade skaldjur eller för all del en pizza bianco med syrlig ost. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN RIESLING Riesling är en aromatisk druva som har sitt ursprung i Tyskland, alltid har en omisskännlig syra och som ofta görs sig vansinnigt bra till skaldjur. Druvan dras med ett envist rykte om att vara billig och söt, men vinälskare världen över fortsätter att argumentera för varför riesling är en av världens bästa druvor och den främsta druvan för högklassiga vita viner.

 1. Trots att det är en av de mest lagringsdugliga druvorna går den oftast att njuta redan som ung.
 2. DRYCKESFÖRSLAG: The Grape Collective Riesling Returns 2020 Precis så är det med Riesling Returns, från Pfalz.
 3. Vinet är ett utmärkt exempel på klassisk, torr riesling med några gram restsocker: lätt, krispigt frisk, med härligt aromatiska toner och inslag av mineral.

Pris: 129 kr Art.nr: 72859 Alk.halt: 12,5 % vol. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN CHENIN BLANC Chenin blanc har faktiskt många likheter med riesling: viner på druvan görs på hela skalan mellan knastertorrt och sockersött, vinerna blir ofta lagringsdugliga och det finns oftast toner somrig stenfrukt och alltid en skinande syra i rampljuset.

Druvan kommer ursprungligen från Frankrike och odlas främst i Loiredalen i den nordvästra delen av landet. Och kanske är vinerna just härifrån landets allra mest skaldjursvänliga. Passande nog löper Loirefloden längs hela regionen. FÖRSLAG PÅ VIN: Pierre Chainier Clos de Nouys Sec 2021 Här hivar vi fram ostron, musslor, kräftor och kanske blir det även en räkfrossa.

Står det skaldjur på bordet passar det helt enkelt väldigt ofta att hiva fram en flaska Pierre Chainier Clos de Nouys Sec! Vinet är torrt och bjuder på friska syror varvat med honungslen krämighet och balanserat, fruktigt avslut. Pris: 149 kr Art.nr: 72189 Alk.halt: 12,5% vol. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN CHARDONNAY Chardonnay odlas i princip i hela vinvärlden, men Frankrike och USA är nog de länder som flest förknippar med druvan. Champagne och Bourgogne är de regioner som bidragit mest till druvans höga status. Det är många som vet att de gillar vin från Chablis, men inte riktigt lika många som vet att det är ett vin som alltid är gjort på chardonnay.

Druvan är anpassningsbar och lättodlad och brukar beskrivas som neutral i karaktären. Det gör den särskilt lämpad som bas för mousserande viner, inte minst för champagne. Druvan genererar nästan alltid torra viner, och passar ypperligt för ekfatslagring – men till skaldjur rekommenderar vi som sagt en ofatad historia.

FÖRSLAG PÅ VIN: Laroche L Chardonnay 2020 Chablisproducenten Laroche kan sin chardonnay. Redan på instegnivå och under hundralappen får vi ett aptitretande och friskt vin med fruktiga toner av gröna äpplen, gul citrus, vit stenfrukt och inslag av mineral och färska örter. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN ALBARIÑO Den spanska druvan albariño (alvarinho i Portugal) vinner allt mer popularitet och brukar nästintill alltid bli ett fantastiskt skaldjursvin. Druvans fruktiga karaktär med sälta och fräschör ackompanjerar exempelvis kräftor perfekt. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN SAUVIGNON BLANC Det är läckert att möta upp skaldjur och inte minst kräftors örtighet från krondillen med ett örtigt och aromatiskt vin – som en klassisk sauvignon blanc. Druvan har sin hemvist i Sancerre i Loire, känt för sina högklassiga, friska och eleganta viner.

Viner gjorda på sauvignon blanc är så gott som alltid torra och friska, med tydligt gröna och aromatiska toner av färska nässlor, svartvinbärsblad, krusbär och en omisskännlig mineralitet. FÖRSLAG PÅ VIN: Domaine La Croix St-Laurent Sancerre 2021 Det här är en perfekt kombination av elegans, mineralitet och utsökt, läskande fruktighet.

Vinet är knastertorrt med en iskall syra och lång, nyanserad och lätt aromatisk eftersmak. Gör sig lika bra till färska och tillagade skaldjur som till tjusigare fiskrätter. Pris: 199 kr Art.nr: 78949 Alk.halt: 13 % vol. Vin Till Räkor I Het Sås SKALDJURSDRUVAN GRÜNER VELTLINER Grüner veltliner är nästan alltid lika med Österrike. Den har ofta likheter med torra, friska och fruktiga rieslingviner från landet, men har vanligtvis även kryddigare toner, lite mildare syra och krämigare struktur. FÖRSLAG PÅ VIN: Soellner Fumberg Grüner Veltliner Reserve 2021 Weingut Soellner håller till i det kuperade landskapet runt den lilla byn Gösing am Wagram, strax öster om Kamptal.

Egendomens jordbruk bedrivs helt ekologiskt och här görs ett våra favoritexemplar på druvan. Fumberg Grüner Veltliner Reserve får jäsa och vila på stora, gamla ekfat och komplext balanserad karaktär som gör sig ypperligt till grillade pilgrimsmusslor, krämig fisk- och skaldjurssoppa samt till en redig bouillabaisse.

Pris: 189 kr Art.nr: 74660 Alk.halt: 13 % vol. Viner som passar till skaldjur

You might be interested:  Tina Frysta Räkor I Micro?

Vilket rött vin till skaldjur?

Snabbmeny för denna artikel –

Vid tyngre tillbehör till skaldjur som pasta och tomatsås passar rött vin utmärkt. Gärna i form av Pinot Noir, Gamay eller Sangiovese.Serverar du friterade skaldjur harmoniserar mousserat vin väl med den oljerika maten.Är rätten ett mellanting mellan en lätt skaldjursrätt och en mäktig rätt fungerar rosévin utmärkt, speciellt nu på sommaren.

Kan man dricka rött vin till skaldjur?

Dryck till skaldjur. Skaldjur innehåller umami samt sötma och trivs därför bra ihop med friska drycker med lite sötma. Men samma umami krockar med fatkaraktär och strävhet, så rött vin ger sällan bra kombinationer.

Vilket sorts vin passar bäst till fisk och skaldjur?

Som med alla mat- och vinkombinationer så finns det inga regler som säger att man måste bjuda på ett specifikt vin till vissa skaldjur. Det är oftast bättre att bara välja ett vin man tycker om istället för vad som rekommenderas. Men det finns såklart vissa kombinationer som är mer lyckade än andra. Bra att tänka på när man väljer vitt vin till fisk skaldjur :

Mousserade viner, Cavas och Champagner: Är alla utmärkta val till friterade skaldjur, då vinernas krispighet skär igenom rättens flottighet och förbättrar måltiden. Pinot Grigio, Sauvignon Blanc och Chenin Blanc: Passar perfekt till lättare fiskar som hälleflundra, flundra, samt musslor och ostron. Chardonnay, Pinot Gris, Viognier och Fume Blanc: Dessa fylligare viner är det bästa komplementet till oljigare fiskar som tonfisk, makrill och rätter med feta såser.

När man letar efter det bästa vita vinerna att servera till fisk eller skaldjursrätter, måste man tänka på rättens helhet, och inte bara på fisksorten. Det är naturligtvis viktigt att matcha vinet till rättens “kött”, men det måste också passa bra till eventuella såser och andra tillbehör.

Vad passar Gewurztraminer till?

Dominanta smaker av ros, rosa grapefrukt, fläder, mandarin, litchi och parfym. Serveringstemperatur: 6-10 grader. Passar till : Kryddstark och rökt mat, asiatisk mat, smakrika ostar, kyckling och charkuterier.

Vad dricker man till heta räkor?

Vin Till Räkor I Het Sås Vin och heta räkor – Hettan i maten kräver ett vin med lite sötma, gärna ett riesling spätlese eller feinherb som kan möta upp. Riesling ger också en fin fruktighet och härlig örtighet vilket fungerar fint med såväl räkorna som kryddigheten. Med spätlese avses ett vin gjort på helt mogna druvor som skördats relativt sent.

De kan upplevas som relativt torra tack vare hög syra men har viss restsötma. De har en en mer framträdande fruktighet och har i regel en intensiv smak. Jag gillar ofta när de ligger mellan 9-15 gram, dvs halbtrocken eller f einherb. Det senare uttrycket är ungefärligen liktydigt med halbtrocken men kan också vara en aning sötare.

Till het mat kan dock viner med betydligt mer sötma fungera, bara de också har en balanserande syra. Vin Till Räkor I Het Sås

Vilket vin passar till Räkcocktail?

Till den här goda och klassiska förrätten är det perfekta vinvalet en torr riesling med fruktiga smaker och pigg syra! Vinets fruktighet balanserar beska från sparris och sallad samt den lilla hettan från ingefära.

Vad dricker man till Ramensoppa?

Öl till ramen – Shio ramen: En (amerikansk pale ale) med tydlig beska balanserar shiobuljongens sälta utan att ta över. Shoyu ramen: öl har sötsyrliga körsbärstoner som passar bra till. Sötman i ölen balanserar soyabuljongens sälta och dämpar umamin, medan syran lämnar en frisk känsla i munnen.

 1. Miso ramen: är ett syrligt öl med låg beska och viss sälta.
 2. Sältan i gose mildrar effekten av umami som annars hade förhöjt beskan i ölen.
 3. Tonkotsu ramen: En ekfatslagrad har hög syra som elegant skär igenom den feta buljongen.
 4. Hetta i skålen: Om du hettar upp din ramen med chili kan det vara bra att komma ihåg att dryck känns beskare av het mat.

Välj därför gärna ett öl med låg beska, till exempel veteöl. Även här fungerar bra. : Dryck till ramen: vad passar till nudelsoppan?

Vad behövs som ett finare vin ska serveras?

Hur man serverar vinet korrekt Många tycker att det blir för mycket att fokusera på, men det är egentligen inte så komplicerat som många tror. Många tycker att det blir för mycket att fokusera på, men det är egentligen inte så komplicerat som många tror.

 1. Först tar man bort folien, vissa tar bort hela folien, vissa skär bort den under kanten som går runt toppen på flaskan, vissa skär över folien.
 2. Hur man gör är personligt och är inte så avgörande.
 3. Först måste man ha en korkskruv om det inte är mousserade vin eller skruvkork.
 4. Många av dessa korkskruvar har en liten kniv som du kan använda till att skära folien.

Skulle korken du ska öppna vara täckt av vax så skruvar du rakt igenom vaxet, in i korken och vinkorken skjuter då upp en passande kant som en liten hatt. Väldigt enkelt och du behöver inte skära bort vaxet. Upplever du att korken bryts av så har du antagligen inte skruvat korkskruven tillräckligt långt ned i korken. Vin Till Räkor I Het Sås Korrekt serveringstemperatur Serveringstemperatur är kanske det svåraste, och det är också därför som vinglas har en fot. Håll i foten, det gör att vinet inte värms upp av värmen från dina händer, för det gör vinet fort om du håller i själva kupan. Vitt vin är bäst vid 10–14 grader och rött vin nära på 14-18 grader, beroende på stil och typ av vin.

Vitt vin serveras ofta för kallt och smaken blir då tunn och syrlig. Rött vin ofta för varmt och det blir då platt och lite avslagen i sitt uttryck. Rumstemperatur på rödvin var från förr i tiden innan vi hade värmegolv och central ventilation och 16-17 grader var en vanlig temperatur inomhus, inte 23 grader.

You might be interested:  Hur Gammal Är En Abborre På 1 Kg?

Isvatten blir snabbt för kallt, men det är mycket enklare att värma upp för kallt vin, genom att bara hålla om kupan på glaset i handen, det tar vara en minut eller två så är du vanligtvis där, men är vinet för varmt så är det svårare att kyla ned det.

Lufta alltid vinet! (dekantering) Att lufta vinet är nästa hokuspokus. Egentligen tappar du aldrig något på att lufta dina viner om du inte smakar av gamla viner. Så dekantera alltid vinet. Även de allra enklaste vinerna blir bara bättre. Ska du servera ett boxvin, dekantera det du tror du/ni kommer att dricka den kvällen, och vinet blir bara bättre än om du går bort till boxen och häller upp ett nytt glas.

Det avrundar vinet, det får en bättre harmoni och 15–20 minuters luftning kan göra underverk. Vissa viner kan behöva luftas ett par timmar. En bred karaff luftar vinet fortare än en smal då den har större yta och mer luft kan “svingas” in i karaffen, på samma sätt som du gör med ditt glas innan du smakar av det. Vin Till Räkor I Het Sås Serverar du viner med lite ålder, vilket bara är några år efter årgången, kan det också vara klokt att dekantera vinet i en karaff för att få bort sediment i flaskan. Behandla flaskan försiktigt, gör inga hastiga rörelser och häll sedan försiktigt i vinet i karaffen.

Eventuellt genom en sil. Efter en stund kommer du att se lite grumlighet dyka upp i vinet och detta är sediment. Helst bör du ha en ljuskälla under flaskhalsen så att du kan se det bättre. En ficklampa eller ett stearinljus gör susen. Det är även bättre att göra det ovan en vit yta under en taklampa än över ett mahognybod om man inte har en ljuskälla till hands.

Det kanske låter komplicerat men detta är något man snabbt vänjer sig vid. Öppna gärna vinet innan du börjar med middagen så är vinet, i de flesta fall, klart för servering tills maten är klar. Det är också en utmärkt ursäkt för kocken att smaka och följa vinet utveckling under tiden.

Vad kostar en räksmörgås i Värmskog?

Tekaka med 300 g handskalade räkor. Tekaka med 150 g handskalade räkor. Tekaka med handskalade räkor. Serveras med bröd och dressing. Jubileums specialare.

Dryck
Festis 13:-
Lättöl 30:-

Vad betyder 50 70 på räkor?

Räkor med skal från Norge. Kokta och styckfrysta ute till havs. Storlek 50/70 – dvs ca 60 st per kilo. Innehåller: Räkor, salt, vatten Räkorna är förpackade i plastpåse i en ytterkartong som ryms i en fryslåda i ett frysskåp. Det går enkelt att packa om räkorna i mindre påsar eftersom de är styckfrysta.

Vad är bra pris på räkor?

Räkor pris fr.330:-/kg | Färska Räkor 50/70 2,5kg Förkokt med fri hemleverans.

Vad äter ni till räkor?

Räkfrossa – vad ingår? – Räkfrossa är en typ av buffé där man äter räkor med olika slags tillbehör. Man kan lägga upp räkor i skålar och kombinera med såser som aioli (hemlagat är bäst), surdegsbröd, löjrom, ostpaj och mycket mer. Det viktiga är att det finns massor av alternativ på bordet, så ni kan göra många olika matkombinationer. Huvudsaken är – förvänta dig räkor i överflöd!

Vilken druva passar till skaldjur?

Mer om dryck & skaldjur –

När du ska servera skaldjur som pilgrimsmusslor, havskräftor eller krabba till middag så ska du sikta på ett friskt & fruktigt vin bäst eftersom rätterna ofta är relativt salta. Ett vitt vin som inte lagrats på fat med syrlig smak passar bäst. Sauvignon blanc, riesling och chardonnay är vanliga druvsorter i denna kategori.

Kan man dricka champagne till räkor?

Både champagne och mousserat vin fungerar utmärkt att dricka till räkor.

Vad dricker man till heta räkor?

Vin Till Räkor I Het Sås Vin och heta räkor – Hettan i maten kräver ett vin med lite sötma, gärna ett riesling spätlese eller feinherb som kan möta upp. Riesling ger också en fin fruktighet och härlig örtighet vilket fungerar fint med såväl räkorna som kryddigheten. Med spätlese avses ett vin gjort på helt mogna druvor som skördats relativt sent.

De kan upplevas som relativt torra tack vare hög syra men har viss restsötma. De har en en mer framträdande fruktighet och har i regel en intensiv smak. Jag gillar ofta när de ligger mellan 9-15 gram, dvs halbtrocken eller f einherb. Det senare uttrycket är ungefärligen liktydigt med halbtrocken men kan också vara en aning sötare.

Till het mat kan dock viner med betydligt mer sötma fungera, bara de också har en balanserande syra. Vin Till Räkor I Het Sås

Vad är bra pris på räkor?

Räkor pris fr.330:-/kg | Färska Räkor 50/70 2,5kg Förkokt med fri hemleverans.

Vilket sorts vin passar bäst till fisk och skaldjur?

Som med alla mat- och vinkombinationer så finns det inga regler som säger att man måste bjuda på ett specifikt vin till vissa skaldjur. Det är oftast bättre att bara välja ett vin man tycker om istället för vad som rekommenderas. Men det finns såklart vissa kombinationer som är mer lyckade än andra. Bra att tänka på när man väljer vitt vin till fisk skaldjur :

Mousserade viner, Cavas och Champagner: Är alla utmärkta val till friterade skaldjur, då vinernas krispighet skär igenom rättens flottighet och förbättrar måltiden. Pinot Grigio, Sauvignon Blanc och Chenin Blanc: Passar perfekt till lättare fiskar som hälleflundra, flundra, samt musslor och ostron. Chardonnay, Pinot Gris, Viognier och Fume Blanc: Dessa fylligare viner är det bästa komplementet till oljigare fiskar som tonfisk, makrill och rätter med feta såser.

När man letar efter det bästa vita vinerna att servera till fisk eller skaldjursrätter, måste man tänka på rättens helhet, och inte bara på fisksorten. Det är naturligtvis viktigt att matcha vinet till rättens “kött”, men det måste också passa bra till eventuella såser och andra tillbehör.

Vilket vin passar till Räkcocktail?

Till den här goda och klassiska förrätten är det perfekta vinvalet en torr riesling med fruktiga smaker och pigg syra! Vinets fruktighet balanserar beska från sparris och sallad samt den lilla hettan från ingefära.

Related Post