Marina produkter och rätter Recept Hur Gammal Är En Abborre På 1 Kg?

Hur Gammal Är En Abborre På 1 Kg?

Hur Gammal Är En Abborre På 1 Kg
Ålder och storlek – Individer på 26 år har påträffats. Vid kusten blir abborren vanligtvis inte äldre än 10–15 år. Honan kan uppnå en längd kring 50 centimeter och vikt över 3 kg. Hanen väger sällan över 1 1/2 kg. Hanen blir könsmogen vid 2 till 4 års ålder och honan vid 3 till 5 år.

Hur mycket växer en abborre per är?

Lite fakta om Abborren – Som liten växer abborren fort. Den är redan år två ofta över 10 cm. Därefter går det långsammare. Lyckas du fånga en abborre på över 30 cm är den ofta över tio år gammal. Som mest blir en abborre runt 20 år gammal, och kan uppnå en maxlängd av ca 60 cm.

Abborren växer sig stor i näringsrika sjöar, men kan i sura och näringsfattiga vatten bilda stora bestånd av småvuxna så kallade “tusenbröder”. Honan är den som blir stor, för att hon ska kunna lägga mycket rom. Hanen blir inte lika stor, då han ändå är framgångsrik och kan föröka sig. Abborren leker på våren.

På grunda, strandnära områden. Oftast när vattentemperaturen ligger runt 7-8 grader. Abborren kan variera ganska mycket i utseende. Den kan skifta färg och form beroende på platsen den lever på. Den i vissa vatten vara högryggad och i andra vatten ha en slank, strömlinjeformad kropp.

Hur vet man när abborrar hugger?

Jiggfiske – Jiggen är ett utmärkt allroundval som fungerar i alla vattentyper och lämpar sig både till det grunda och det lite djupare fisket. Möjligheten att välja vikt på jiggskallen gör att du kan anpassa ditt bete efter tempo/fart samt djupet på platsen du fiskar.

(se viktguiden) Jiggen fiskar oftast bäst när man “dansar” hem den i varierad hastighet, att monotont bara veva hem sitt bete är sällan det bästa. Vid jiggfiske kommer ofta hugget när jiggen faller och det gäller att hela tiden verkligen vara uppmärksam och koncentrerad! Man kan skulle kunna säga att jiggen lockar så länge du vevar, när du slutar veva och jiggen simmar mot botten ger du hugande spekulanter slagläge och chansen att “slå till” Fisket kan gå till enligt följande: Kasta ut din jigg och låt den sjunka ända till botten med sträckt lina, linan slackar när jiggen nått botten.

Veva några vevtag och låt sedan jiggen sjunka ner emot eller hela vägen till botten igen. Var alltid uppmärksam på linan när jiggen sjunker, huggen kan ibland vara mycket försiktiga, vissa gånger är det knappt att dom känns i spöt. Skakar linan till när jiggen sjunker kan du vara säker på att en abborre varit där och provsmakat – här gäller det att vara med och kroka med ett snabbt mothugg.

  • Den lätta stöten i linan är lätt att missa med en allt för klumpig utrustning och för tjock lina! Viktigt att tänka på: en alltför “yvig spöföring” vid jiggfisket kan löslina/slack bildas och därigenom dessa ovan nämda lömska öglor, med tråkiga trassel som resultat.
  • Personligen vill jag “veva” liv i jiggen utan att vifta allt för mycket med spöt.
You might be interested:  Är Räkor Farligt För Hundar?

Nedan exempel på några heta jiggar samt skallar till abborrfisket. stanley the stickleback Hypoteez riggad Westin shadteez 9cm Spro jiggskalle

Hur stor är världens största abborre?

Världens största abborre – Världens största abborre genom tiderna sett till vikt ska vara en 4650 gram stor abborre. Tyvärr är inte rekordet officiellt men allt tyder på att rekordet stämmer och inte förfalskat. Abborren fiskades i Polen där den nästan har den dubbla vikten på det tidigare rekordet om 2690 gram. Hur Gammal Är En Abborre På 1 Kg Bild lånad av fisheco.se Nedan kan du läsa om Sveriges största abborrar och vart de har dragits upp. Men först, de drag som kommer hjälpa dig att sluta dra upp små abborrar.

När på dygnet ska man fiska abborre?

Abborre till middag – Abborre är fantastiskt gott och fisk är nyttigt. Är tillgången god är det även en god idé att spara ett lagom antal till en middag och dela fiskelyckan med sina närmaste. Med goda tillbehör är exempelvis panerad stekt abborrfilé en riktig festmåltid ( hitta fiskrecept här ).

Related Post