Marina produkter och rätter Lax Vitt Vin Till Gratinerad Hummer?

Vitt Vin Till Gratinerad Hummer?

Vitt Vin Till Gratinerad Hummer
TOPP 10 | vin till gratinerad hummer

 1. Saint Clair Vicar’s Choice Barrel Chardonnay 2018 (2188)
 2. Org de Rac Chardonnay 2020 (2930).
 3. Il Nespolo Arneis 2019 (2712)
 4. Ritual Chardonnay 2018 (92778)
 5. Bourgogne Couvens des Jacobins Blanc 2019 (5798)
 6. Codice 2018 (92986)
 7. Alvamar Albarino 2019 (90133)

Meer items

Vad ska man ha till hummer?

Kokt hummer är gott med rostat bröd, en god sås som majonnäs, aioli eller annan god dressing, pressad citron samt kanske lite blandad sallad. Två nykokta humrar som du kan halvera och servera med valfria tillbehör. En halva per portion är lagom till förrätt eller så lyxar du till det och ta en hummer vardera.

Vilken dryck till hummersoppa?

Hummersoppa Vitt Vin Till Gratinerad Hummer Hummersoppa är en smakrik och krämig klassiker som passar utmärkt som förrätt. Också drycken kan vara smakrik men ändå fräsch. Hummersoppa Torr sherry är det klassiska dryckesvalet till hummersoppa. Det fylliga starkvinter matchar den krämiga soppan fint.

 1. Också ett nyanserat och strukturerat vitt vin passar i glaset, för dess syrlighet fräschar upp helheten.
 2. Välj exempelvis Chardonnay, klassikerparen kommer från Bourgogne i Frankrike.
 3. Torrt mousserande vin, vid festliga måltider champagne, fungerar väl till hummersoppa.
 4. Den friska bubbligheten lättar upp kombinationen av mat och dryck.

Öl som passar till hummersoppa är exempelvis en frisk lager eller pilsner. Den ljusa och rätt så lätta specialölen kölsch är ett intressant val. : Hummersoppa

Vad dricker man till skaldjur?

Vitt Vin Till Gratinerad Hummer Vin till skaldjur, sa du? Vi tipsar om vilka viner som gör sig bäst till havets frukt. Och lär dig lite om deras druvor som bonus. Få saker känns festligare på middagsbordet än skaldjur. Dessa typer av läckerheter innehåller grundsmaken umami, som tyvärr ofta kan ställa till det när gäller matchningen till dryck.

 1. Särskilt om drycken är sträv eller har fatkaraktär.
 2. I värsta fall kan det nämligen bli en lite metallisk och oangenäm känsla i munnen.
 3. De viner som passar bäst till skaldjur är därför ofta ofatade vita och mousserande (eller lättare rosé och orange) med hög syra.
 4. Är det lite sötare skaldjur eller tillbehör (som exempelvis hovmästarsås) gör du klokt i att välja ett vin som dessutom har lite fruktsötma.
You might be interested:  Hur Mycket Fisk Är Det I Fiskpinnar?

Annars är ju det flesta klassiska tillbehör ofta väldigt vinvänliga smakbryggor: rostat bröd med smör och lagrad ost eller kräftskivans västerbottenpaj och feta röror gör det ännu enklare att lyckas matcha skaldjur med vin. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN GRECO DI TUFO Här har vi en antik druvsort från Medelhavets vackraste kust. En druva som är missnöjd med det mesta, trots att den lever i ett ljuvligt landskap i östra Kampanien. Regionen utmärks av urgamla och för regionen unika druvor och viner.

Det krävs en minst sagt omvårdande och mycket tålmodig hand ute i vingården – men den belönas då med fantastiska viner. FÖRSLAG PÅ VIN Greco di Tufo dei Feudi di San Gregorio 2021 Vi är glada att Feudi di San Gregorio kan hantera denna ljuva gnällspik! Vulkanisk jordmån som är rik på kalk samt de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt gör sitt för att du ska få ett vin med mineralitet så att det krasar om det – och en sjungande syra.

Är du sorten som brukar säga att friska viner smakar surt rekommenderar vi dig att dricka något annat. Gillar du däremot att svalka dig med torra, läskande viner med inslag av solmogen stenfrukt, mineralisk havsälta och struktur som får dig att tänka på Amalfiklippor tycker vi du ska kyla en pava och ta fram pasta vongole, grillade skaldjur eller för all del en pizza bianco med syrlig ost. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN RIESLING Riesling är en aromatisk druva som har sitt ursprung i Tyskland, alltid har en omisskännlig syra och som ofta görs sig vansinnigt bra till skaldjur. Druvan dras med ett envist rykte om att vara billig och söt, men vinälskare världen över fortsätter att argumentera för varför riesling är en av världens bästa druvor och den främsta druvan för högklassiga vita viner.

 • Trots att det är en av de mest lagringsdugliga druvorna går den oftast att njuta redan som ung.
 • DRYCKESFÖRSLAG: The Grape Collective Riesling Returns 2020 Precis så är det med Riesling Returns, från Pfalz.
 • Vinet är ett utmärkt exempel på klassisk, torr riesling med några gram restsocker: lätt, krispigt frisk, med härligt aromatiska toner och inslag av mineral.

Pris: 129 kr Art.nr: 72859 Alk.halt: 12,5 % vol. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN CHENIN BLANC Chenin blanc har faktiskt många likheter med riesling: viner på druvan görs på hela skalan mellan knastertorrt och sockersött, vinerna blir ofta lagringsdugliga och det finns oftast toner somrig stenfrukt och alltid en skinande syra i rampljuset.

You might be interested:  Svart Krabba Vilka Är Fienden?

Druvan kommer ursprungligen från Frankrike och odlas främst i Loiredalen i den nordvästra delen av landet. Och kanske är vinerna just härifrån landets allra mest skaldjursvänliga. Passande nog löper Loirefloden längs hela regionen. FÖRSLAG PÅ VIN: Pierre Chainier Clos de Nouys Sec 2021 Här hivar vi fram ostron, musslor, kräftor och kanske blir det även en räkfrossa.

Står det skaldjur på bordet passar det helt enkelt väldigt ofta att hiva fram en flaska Pierre Chainier Clos de Nouys Sec! Vinet är torrt och bjuder på friska syror varvat med honungslen krämighet och balanserat, fruktigt avslut. Pris: 149 kr Art.nr: 72189 Alk.halt: 12,5% vol. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN CHARDONNAY Chardonnay odlas i princip i hela vinvärlden, men Frankrike och USA är nog de länder som flest förknippar med druvan. Champagne och Bourgogne är de regioner som bidragit mest till druvans höga status. Det är många som vet att de gillar vin från Chablis, men inte riktigt lika många som vet att det är ett vin som alltid är gjort på chardonnay.

Druvan är anpassningsbar och lättodlad och brukar beskrivas som neutral i karaktären. Det gör den särskilt lämpad som bas för mousserande viner, inte minst för champagne. Druvan genererar nästan alltid torra viner, och passar ypperligt för ekfatslagring – men till skaldjur rekommenderar vi som sagt en ofatad historia.

FÖRSLAG PÅ VIN: Laroche L Chardonnay 2020 Chablisproducenten Laroche kan sin chardonnay. Redan på instegnivå och under hundralappen får vi ett aptitretande och friskt vin med fruktiga toner av gröna äpplen, gul citrus, vit stenfrukt och inslag av mineral och färska örter. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN ALBARIÑO Den spanska druvan albariño (alvarinho i Portugal) vinner allt mer popularitet och brukar nästintill alltid bli ett fantastiskt skaldjursvin. Druvans fruktiga karaktär med sälta och fräschör ackompanjerar exempelvis kräftor perfekt. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN SAUVIGNON BLANC Det är läckert att möta upp skaldjur och inte minst kräftors örtighet från krondillen med ett örtigt och aromatiskt vin – som en klassisk sauvignon blanc. Druvan har sin hemvist i Sancerre i Loire, känt för sina högklassiga, friska och eleganta viner.

 • Viner gjorda på sauvignon blanc är så gott som alltid torra och friska, med tydligt gröna och aromatiska toner av färska nässlor, svartvinbärsblad, krusbär och en omisskännlig mineralitet.
 • FÖRSLAG PÅ VIN: Domaine La Croix St-Laurent Sancerre 2021 Det här är en perfekt kombination av elegans, mineralitet och utsökt, läskande fruktighet.
You might be interested:  Varför Ska Man Äta Fisk?

Vinet är knastertorrt med en iskall syra och lång, nyanserad och lätt aromatisk eftersmak. Gör sig lika bra till färska och tillagade skaldjur som till tjusigare fiskrätter. Pris: 199 kr Art.nr: 78949 Alk.halt: 13 % vol. Vitt Vin Till Gratinerad Hummer SKALDJURSDRUVAN GRÜNER VELTLINER Grüner veltliner är nästan alltid lika med Österrike. Den har ofta likheter med torra, friska och fruktiga rieslingviner från landet, men har vanligtvis även kryddigare toner, lite mildare syra och krämigare struktur. FÖRSLAG PÅ VIN: Soellner Fumberg Grüner Veltliner Reserve 2021 Weingut Soellner håller till i det kuperade landskapet runt den lilla byn Gösing am Wagram, strax öster om Kamptal.

 • Egendomens jordbruk bedrivs helt ekologiskt och här görs ett våra favoritexemplar på druvan.
 • Fumberg Grüner Veltliner Reserve får jäsa och vila på stora, gamla ekfat och komplext balanserad karaktär som gör sig ypperligt till grillade pilgrimsmusslor, krämig fisk- och skaldjurssoppa samt till en redig bouillabaisse.

Pris: 189 kr Art.nr: 74660 Alk.halt: 13 % vol. Viner som passar till skaldjur

Vilket vin passar till kryddig mat?

Servera svalare än vanligt – Viner som serveras till stark mat mår bra av att vara hyfsat kylda, även om du väljer ett rött vin. Den svalare temperaturen mjukar upp vinets struktur och framhäver karaktärsdragen som matchar matens smakstyrka så väl. Det har också visat sig att roséviner är ett säkert kort till hetare rätter.

Vilken dryck ska man ha?

2. Alkholfritt alternativ – Glöm inte bort alkoholfria alternativ och tänk lite längre än saft och läsk. I dag finns det ett brett utbud av rusfria drycker som passar utmärkt till mat. Olika slags must, cider, nektar, juice och lemonad, men även alkoholfri öl och alkoholfritt vin samt även lågalkoholhaltiga drycker som smakar bra.

Vad är hummersoppa?

Hummersoppa är en luxuös soppa som passar utmärk vid festliga tillfällen med lyxiga humrar i huvudrollen. Den krämiga soppan med saffran, konjak, fond och grädde som några smaksättare lyfter humrarna till en högklassig nivå.

Vad är mest likt champagne?

Gratinerad hummer

Franciacorta – Från grannregionen Lombardiet kommer franciacorta, Detta mousserande vin har störst likheter med champagne, både beträffande tillverkningsmetod och vilka druvor som används, till vinets karaktär och prisklass. Franciacorta DOCG tillåter pinot noir, chardonnay och pinot blanc. Skördeuttaget är begränsat till 10 ton per hektar.

Related Post