Marina produkter och rätter Lax Var Kan Man Fiska Makrill I Göteborg?

Var Kan Man Fiska Makrill I Göteborg?

Var Kan Man Fiska Makrill I Göteborg
Makrilfiske i Göteborgs skärgård med Hönö Båtturer Eller när makrillen kommit.

Har makrillen kommit till västkusten 2022?

SEA CLIFF FISHING IN SWEDEN – What Do We Catch?! | Team Galant

Nu är makrillen äntligen på gång – delta i jakten du också! Var Kan Man Fiska Makrill I Göteborg Nu är det läge – planera in fiske efter makrill i helgen. Foto: Anders Nicander Få vårtecken är lika välkomna som makrillens ankomst på Västkusten. Ryktet sprids som en löpeld och snart guppar de första husbehovsfiskarna fram med dörjlinor efter båten.

  • Med lite tur kan vi sportfiskare ha fantastiskt fiske när de första makrillstimmen tränger djupt in i skärgården.
  • Första rapporterna kommer alltid från yrkesfiskarna och det har redan gått en vecka sedan de första makrillarna landades på Göteborgs fiskauktion.
  • Inom några veckor är det dags att söka dem från bryggor och klippor.

Första vågen brukar alltid komma nära land där de stannar under en kortare period innan de går utomskärs igen. När vi kommer in i juni är de tillbaka och sedan tycks det som om skärgården fylls på mer ju längre sommaren går. Första makrillfisket är alltid fantastiskt roligt och första vårmakrillen tycks alltid smakar bäst.

Makrillen är en riktig fighter. Frågan är om det finns någon fisk i våra vatten som har sådana krafter i förhållande till sin storlek. Skeddrag kan göra susen Makrillen tas på en mängd olika metoder och beten men när den först kommer in till kusten så är en spinn- eller haspelutrustning med långkastande skeddrag på 15-30 gram det klart mest effektiva.

You might be interested:  Hur Länge Ska Man Koka Räkor?

Sök makrillen där det är djupt hela vägen in till land och fråga lokalbefolkning och i sportfiskebutiker var och när det fångats makrill så vet du var du ska börja fiska. Håll också utkik efter makrilljakter. I maj ser man ofta att makrillen jagar småsill så det skvätter och bubblar i vattenytan.

Glöm inte att ta med frysväskan! Makrillen håller mycket dålig i värme och den bör blodas av och läggas kallt direkt efter fångsten. Makrillen är svår att återutsätta eftersom den inte tål att hanteras av människohänder. Vill du ändå släppa tillbaka din fisk så lossa kroken i vattnet utan att röra fisken.

Anders Nicander Publicerad: 5 maj 2022 Av: Fiskejournalen : Nu är makrillen äntligen på gång – delta i jakten du också!

Var kan man fiska makrill?

Fiskarten Makrill – Makrillen är en art i familjen makrillfiskar som blir 30 till 60 centimeter lång, kan väga upp till 3 kg och blir runt 20 år gammal. Den finns i stora delar av Atlanten med sidohav. Den är en omtyckt matfisk och fiskas i Sverige främst på västkusten.

Makrillen är Bohusläns landskapsfisk. Makrillen finns i Atlanten vid Nordamerikas kust, i Nordsjön, i Medelhavet och i Svarta havet. Den gör regelbundna lek- och näringsvandringar. På vintrarna lever makrillen i Nordsjöns och Atlantens djupare vatten. Under april och maj vandrar den in i bland annat Skagerrak och Kattegatt för att leka.

Efter leken stannar den kvar i dessa vatten för att på hösten vandra tillbaka till de djupare vattnen i Atlanten. Makrillen har små fjäll, två långt skilda ryggfenor samt fyra till fem bifenor bakom andra ryggfenan och analfenan. Ryggens svarta tvärband sträcker sig ned mot sidolinjen.

  • Färgen övergår från den mörkgröna ryggen till ljusgrön mellan de svarta fläckarna och därefter i en skiftning av pärlemor och guldglans till den rent vita buken.
  • Den saknar simblåsa och kan därför dyka obehindrat.
  • Makrillen äter huvudsakligen djurplankton, mindre kräftdjur, men också rom från andra fiskarter.
You might be interested:  Vad Innehåller Fisk Som Är Nyttigt?

Den äter även fiskyngel och mindre fiskar. Själv utgör makrillen ett eftersökt byte för många rovfiskar och andra djur som hämtar sin föda ur havet.

När kommer makrillen till Göteborg?

Makrillfiske med dörj är en viktig del av Bohusläns kulturarv. Makrillen kommer in till kusten i maj månad för att leka i våra vikar och i juni till september är det enkelt att fånga den nära land. Stekt makrill är nummer ett för de flesta västsvenskar och fisken skall hållas kall från fångst till dess att den hamnar i en het stekpanna.

När går makrillen till på västkusten?

RING OSS IDAG 046-(0)707176655 or click here ► CATCH YOUR DREAM Ibland när makrillen jagar upp småsillen till ytan ser det ut som att vattnet börjar koka. Ett frenzy bland makrillarna som likt torpeder genomborrar sillstimmet, måsarna är inte sena att stämma in i kalaset.

Populär för sin goda smak är makrillen ett signum för Bohuslän om sommaren. Makrillen anländer den svenska västkusten i mitten på maj. Dom kommer hit för att lägga sin rom och äta upp sig under sommaren. Dom lämnar kusten i slutet av september för att övervintra norr om England, här står dom på djup runt 300 meter och förbrukar väldigt lite energi.

Makrillfiske är något som passar alla! Gammal som ung, när man fiskar makrill har man inte tråkigt. Ibland får man dom en och en men ibland kommer det ett jättestim och det sitter makrill på varje krok. Ta med familjen, kompisarna eller din mormor på ett riktigt fiskeäventyr där vi lär er att fiska med spö och häckla.

You might be interested:  Vilken Tonfisk Ska Man Köpa?

Turerna är vanligtvis på 3 timmar. vi använder ekolod och kända platser för att finna fisken. Fisken får du lära dig att rensa. Det du fångar får du behålla och vi berättar gärna ett recept för att laga till en riktigt god middag. Detta är att uppleva Bohuslän på riktigt! Vackra ön Hönö med sina 5000 invånare.

Endast 20 km från Göteborgs central. Populärt för sin shopping med många unika butiker i Hönö Klåva. En gång i tiden Sveriges största fiskeläge då det oftast var isfritt om vintrarna. Här hittar du en egen badplats eller så väljer du en av de stora. Fika på något av cafeérna eller ta en bit mat i någon av alla våra restauranger.

  1. Om du vill söka mer information om Hönös historia bör du besöka Fiskemuseét i Klåva och hembygdsmuseumet.
  2. INFORMATION Pris: Från 450 SEK Säsong: Juni – September Tid på tur: Från 3 timmar Språk: Svenska, Engelska Inkluderat: Lån av fiskeutrustning, Lån av skyddskläder, flytvästar Att tänka på: Något att ta hem fisken i.

Om ni lider av sjösjuka, ta en sväng förbi apoteket. Äventyr & Tång AB Besöksadress: Västra vägen 17 47542 Hönö Tel: +46-707176655 Mail: [email protected]

Related Post