Marina produkter och rätter Lax Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor?

Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor?

Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor
Gör så här –

 1. Media laddas
 2. Skala räkorna och ställ dem i kylen. Kantskär brödet och lägg det i en påse så att det inte torkar.
 3. Kräm: Vispa ihop färskost och crème fraiche. Vänd ner majonnäsen och ställ i kylen.
 4. Fyllning 1: Mjukkoka äggen, ca 8 min. Skala och kyl äggen. Skär dem i skivor. Hacka räkorna.
 5. Fyllning 2: Skala gurkan och halvera den. Ta ut kärnhuset med ett kuljärn eller en tesked. Skiva gurkan. Krydda med salt och låt stå ca 15 min. Krama ut så mycket som möjligt av vätskan. Bryt laxen i mindre bitar. Skär avokadon i skivor.
 6. Lägg fyra brödskivor på rad. Bred dem först med smör och sedan med kräm. Lägg på äggen och strö över de hackade räkorna.
 7. Bred fyra brödskivor med smör och kräm. Lägg dem med den bredda sidan mot det första lagret. Bred ovansidan tunt med smör och sedan ett lager kräm. Fördela -gurka, lax och avokado på bröden.
 8. Bred smör och kräm på sista lagret brödskivor och lägg dem med den bredda sidan ner mot fyllningen.
 9. Blanda resterande kräm med citronskal. Bred kräm över och runt om tårtan. Spritsa eller klicka löjrom ovanpå. Lägg räkor runt om och klipp över krasse. Fäst gräslöken på kanterna. Plasta in tårtan och förvara den i kylskåp. Smörgåstårtan håller ca 1-2 dagar i kylskåp.
 10. Tips! Strunta i smöret om smörgåstårtan ska ätas samma dag.

Hur länge håller smörgåstårta i kylskåpet?

Smörgåstårtan är tillbaka! Stjärnkocken Johan Jureskog älskar den hållbara, smakrika och lättlagade klassikern. “Det är ju en perfekt grej som man kan stoppa in mycket godis i” myser han och serverar små smörgåstårte-tapas i baren på AG. Smörgåstårtan finns i allas värld.

 1. Alla vet vad en smörgåstårta är.
 2. Och det går inte att smälla ihop en smörgåstårta utan att lägga ner lite kärlek på den.
 3. Det säger Johan Jureskog, stjärnkock och delägare till den klassiska restaurangen Rolfs kök och den alldeles nyöppnade AG, båda i Stockholm.
 4. Hans allra största passion är riktigt bra nötkött, och målet med den nya krogen är att skapa ett riktigt kött-tempel, där bland annat »Sveriges bästa burgare« serveras.

Men på andra plats på den Jureskogska hitlistan hamnar otippat nog smörgåstårtan. – Jag älskar smörgåstårta, det har jag alltid gjort. Jag gillar framför allt konsistensen. Min mamma hade alltid en smörgåstårta som åkte in och ut ur kylen. På den tiden använde hon väl hemska saker som fettfri majonnäs, men smaken lyckades hon ändå få till.

När Johan Jureskog beslutade sig för att släppa in den icke-salongsfähiga smörgåstårtan på den tämligen hippa Stockholmskrogen Rolfs kök handlade det snarare om personliga preferenser än om ekonomisk beräkning. Han ville ta bort begravningsstämpeln från den gamla kulturinstitutionen. – Vi gjorde en riktig lyxvariant och använde ingredienser som löjrom, kamtjatkakrabba, anklever, bläckfisk, pata negra, hummer och en räkmajonnäs som jag gjorde på nedkokade räkskal.

Den blev snabbt jättepopulär. Folk pratar om den fortfarande. På allmän begäran kom smörgåstårtan tillbaka på menyn med ojämna mellanrum. Att begreppet skulle anses som hopplöst ute och något man blott ägnade sig åt på kyrkkaffe ute på vischan tycktes inte bekomma storstadens kräsna kroggäster.

Och nu spås smörgåstårtan en gyllene renässans. – Ärligt talat tror jag aldrig att den har varit försvunnen. Ute i landet är det fortfarande jättepopulärt. Och det är ju en perfekt grej som man kan stoppa in mycket godis i. Det är bara att öppna kylskåpet och lägga på vad man har. Dessutom håller den länge.

Annons Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor På restaurang AG sker smörgås­tårtans återkomst i form av små portionstårtor som serveras som en form av svenska tapas i bardelen. En klockren smårätt som snabbt blivit populär. Så vad ska man då tänka på för att skapa en perfekt smörgåstårta? – För det första ska man helst glömma bort den i kylen i 2 – 3 dagar.

 1. Brödet måste bli lite vått så att smakerna dras ur ordentligt.
 2. Gör hellre flera olika än en stor.
 3. De jättestora är sällan särskilt kul.
 4. Johan har dessutom ett eget knep för att få till den där perfekt »soggiga« konsistensen som han är så svag för.
 5. Jag använder landgångsbröd, det tycker jag är bäst.
 6. Och så packar jag in tårtan i fuktat smörpapper och rullar sedan in den ganska tajt i plastfolie.
You might be interested:  Hur Mycket Fisk Äter En Säl Per Dag?

Därefter lägger jag den under press. Det funkar kanonbra. Sedan är det bara att ta ut och dressa ytan och garnera med precis vad som helst när det är dags att äta tårtan. En annan viktig aspekt enligt Johan är att komma ihåg att det knappast handlar om någon bantarmat.

 1. Man får inte göra den för fettsnål.
 2. Då blir det inte gott.
 3. Jag har kommit på att den perfekta blandningen är lika delar majonnäs och gräddfil.
 4. Det brukar bli bra.
 5. Snart kommer Johan Jureskog med sin första kokbok: »En kockbok«.
 6. Gissningsvis finns det med minst ett recept på smörgåstårta.
 7. Det anses kanske inte så fint i kock-kretsar.

Men jag blir alltid lycklig av smörgåstårta.

Kan man frysa smörgåstårta med räkor?

Hej Alexandra, Snälla min dotter som tar studenten vill ha smörgåstårta. Är det kul? Kan jag göra det roligare? Jag hinner inte känner jag. Lena Vår, vår underbara vår. Få månader lyckas att fylla ens bröst med denna berikande känsla att nu, nu står sommaren för dörren.

Skön är euforin som man fullkomligt ser omsluter våra studenter som ett levande ljus. Men precis som din stress antyder, Lena, ska allt hinnas med. Att hinna laga till en bra studentmottagning är någonting många oroar sig för. Gör inte det!! Smörgåstårtan är förstås en klassiker som aldrig verkar gå ur tiden.

Är väl kanske inte den fräckaste maten just nu när tapas och antipasto regerar, men en smörgåstårta är förhållande vis enkel, väldigt god och framförallt kul att sätta ihop själv, samt gör både den äldre och yngre generationen glad. Jag tycker att du kan komplettera med en god, lite smalare sallad och kycklingspett, eftersom smörgåstårtan är hyfsat kaloririk.

Knepet för att hinna med allting är förberedelse och frys. Till smörgåstårtan kan du att sätta ihop bottnarna med fyllningen i och sedan frysa in det hela. Du tar ut smörgåstårtans “stomme” minst åtta timmar före mottagningen och breder majonnäs eller färskost runt kanterna på den fortfarande frysta tårtan, och genom att hålla i ovan- och undersidan av tårtan kan du sedan rulla/doppa kanterna i rikligt med finhackad lök eller örter.

Lägg nu tårtan direkt på den bricka du skall servera den på. Dekorera sedan ovandelen med pompa och ståt och låt tina i kylskåp. Tårtan blir underbart saftig efter ha fått “stå till sig”. Tänk alltid på frys fort, tina långsamt! Här är några förslag. Vad sägs om ljust bröd, pesto/ricottablandning och i mitten ett lager med finhackade soltorkade tomater? Nästa variant, två lager med kavring, två lager med vitt formbröd, två sorters fyllning, varav två lager med mjuk chèvreost mixat med philadelphia och timjan, och ett lager med roquefort vispad med smör, bred mascarponeost över hela, strö finhackad gräslök på sidorna och sedan en klyftade färska fikon och syltad rödlök på toppen.

 1. Vad du än fyller tårtan med så är det den yttre dekorationen som först kommer att fånga dina gästers uppmärksamhet.
 2. Här kommer en receptmall – byt sedan ut mot dina favoriter! Bäst är att använda formar med löstagbara sidor, cirka 26 cm i diameter.
 3. Det här behövs till 12 bitar: Bröd 20 skivor, typ formfranska Fyllning 1: 2 dl pesto, gör egen – den blir löjligt mycket godare 300 gr färskost, typ ricotta Citronskal Örter Salt och peppar Fyllning 2: 100 gr osaltat smör, vispa 1 dl soltorkade tomater, färdiga att äta (typ i olja eller liknande) mängden varierar beroende på hur starka de är i smaken, mixa slät innan di blandar med smöret 2 krm svartpeppar, nymald Att täcka med: 2 dl majonnäs (jag har sagt det förr, gör din egen majonnäs, mycket godare) 1 dl hårt vispad crème fraiche Garnering: Till sidorna: finhackad gräslök och rödlök blandat 3 dl handskalade räkor 5 basilikakronor.
You might be interested:  När Får Man Börja Fiska Hummer?

Skär bort kanterna på brödet. Skär till skivor så att det täcker botten. Mixa ingredienserna till första fyllningen i matberedare, smaka av. Mixa sedan tomaterna till en puré, vispa smöret med elvisp och blanda tomater, peppar och smör. Bred fyllning 1 på brödet, pyssla på nytt lager bröd, bred på fyllning 2, bröd och så vidare och avsluta med bröd överst.

 • Tryck försiktigt samman. Frys in.
 • Vällen före eller samma morgon om du har ont om kyla: Tag ut tårtan.
 • Tag loss från formen.
 • Blanda majonnäs/crème fraiche.
 • Bred runt kanterna.
 • Doppa i hackad lök.
 • Lägg på snyggt fat.
 • Bred på resten av majonnäsen.
 • Strö eller lägg ut räkorna snyggt, dekorera med basilikan.
 • Låt tina färdigt i kylskåp minst 5-6 timmar eller 1-2 timmar i rumstemperatur.

Simma lugnt.

Är smörgåstårta mat?

Smörgåstårta är en tårtliknande smörgåsrätt i flerportionsformat. Den serveras kyld som enskild rätt, och kan följas av något sött bakverk,

Hur många gånger kan man värma räkor?

Den kände journalisten och läkaren Michael Mosley, berömd efter sin rapportering om 5:2-dieten, drar en lans för att vara mer noggrann vid uppvärmningen. Tricket är att innertemperaturen måste upp i 82 grader för att ta kål på skadliga bakterier. Men även om utsidan av maträtten ångar av hetta kan det var tillräckligt kallt inuti för att bakterier ska överleva.

Rör om maten så att allt värms jämnt, tipsar Mosley. Värm inte upp maten mer än en gång, råder han. För varje nedkylning ökar risken att farliga bakterier förökar sig, vilket försvårar eliminering nästa gång maten åker i pannan eller mikron. Det är särskilt sant för otäckingen Bacillus cereus, en bakterie som trivs i ris och producerar värmetåliga toxiner (gifter) varpå diarré och kräkning kan bli följden.

Om man verkligen ska spara risrester ska de in i kylen högst en timme efter tillagning, manar Michael Mosley: – Annars spelar du sannerligen rysk roulett med din mage. Bacillus cereus är en vanlig sporbakterie som lever i jord och vattendrag och finns i små mängder i de flesta råvaror.

Kan man köpa smörgåstårta dagen innan?

Tips för att sätta ihop en smörgåstårta – Självklart kan du bygga din smörgåstårta på flera sätt. Att ha en plan och tänka efter före är det viktigaste. Sedan kan man bygga lager med bröd och fyllning samt garnera som man vill. Exemplet ovan är från smörgåstårta med rostbiff men du kan byta ut bröd och fyllning samt garnering som du vill.

Kan man frysa räkor 2 gånger?

. frysa in tinad fisk och skaldjur? – Det går att frysa in fisk och skaldjur på nytt, men var medveten om kvalitetsförändringen. Varje gång du fryser in fisk och skaldjur ökar mängden spruckna celler, vilket gör att fisk- och skaldjursprodukterna gradvis förlorar allt mer fukt och blir torrare för varje gång.

Hur stor smörgåstårta till 10 personer?

Smörgåstårta 8- 10 personer Till ca 8- 10 personer. Vikt ca 2 kg.

Hur onyttigt är smörgåstårta?

Enligt databasen är det 225 kalorier per 100 gram, så en bit på 200 gram skulle du kunna äta. Om det är en väldigt fet smörgåstårta med mycket majonnäs i får du kanske ta lite mindre bit.

Hur vet man om räkor blivit dåliga?

Är skaldjuren färska? Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor Hummer och krabba Dessa säljs levande och kokas levande eller avlivas strax före kokning. Räkor En färsk räka skall vara glänsande i skalet och ha en frisk havsdoft. Räkor kokas ombord på båten. En nyfiskad, kokt räka av god kvalitet kan lagras upp till en vecka om temperaturen i kylen håller 2-4°C.

 1. Onsumentkyl i två dagar).
 2. Räkor bör varken lagras för torrt eller för fuktigt och man bör se till att de ligger i behållare där de kan “andas”.
 3. Efter ett par dagar börjar salt kristalliseras på räkans skal och den torkar något.
 4. Okta räkor skall aldrig ligga på is, eftersom de då suger upp vatten.
 5. I räkans livscykel ingår flera skalskiften under året; uppbyggnad av huvudrom under sommarhalvåret, utläggning av rom under buken under vinterhalvåret och utkläckning av rom under mars/april.
You might be interested:  Hur Stor Är Världens Största Bläckfisk?

De olika stadierna i räkans liv medför att den visar olika kvaliteter när det gäller mjukhet i skalet och struktur i köttet. Detta är lätt att ta för dålig kvalitet men hör till räkans normala livscykel. Ibland kan räkan vara svart i huvudet, vilket beror på att räkan har ätit mörk mat och magen har brustit vid fisket och kokningen.

Frysta räkor i butik är producerade för att frysas. De är kokade ombord på båten och nedfrysta direkt efter koket samt glaserade med vatten för att få en skyddande vattenhinna. Kräftor Kräftor kan fiskas med trål eller med bur. Att burfånga kräftor är ett mer skonsamt fångstsätt varför kräftorna blir mer hållbara och kan hålla sig levande i 2-3 dagar.

De skall förvaras kallt men inte läggas på is förrän de är döda. När de dött kan de förvaras ytterligare 1-2 dagar i kyl eller på is. När de faller i kvalitet blir de svarta i huvudet under gälarna. Trålfångad kräfta är mer ömtålig och bör kokas inom 1-2 dagar då en stor del av dem dör strax efter fångst. Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor Hur Länge Håller Smörgåstårta Med Räkor : Är skaldjuren färska?

Hur många smörgåstårtor till 50 personer?

Antal bitar – Självklart kostar en större smörgåstårta mer än en mindre modell. Men per portion blir de större billigare. Ett exempel kan tas från en smörgåstårta med räkor och lax som i detta exempel kostar 299 kr för 4 portioner. Det skapar ett portionspris på 74,75 kr.

Hur långt innan måste man beställa smörgåstårta?

FAQ — City Konditoriet

Hur långt innan behöver jag beställa en smörgåstårta? Du måste beställa minst 2-3 dagar innan. Gärna så tidigt som möjligt. Vid speciella tillfällen avviker vi från detta då vi oftast får ett högt tryck på beställningar, så som vid exempelvis studenten. Då måste man beställa några veckor innan för att vara säker på att vi hinner göra smörgåstårtorna. Hur långt innan behöver jag beställa en vanlig tårta? En vanlig tårta så som princesstårta, behöver man beställa minst 2dagar innan. Vad innehåller en vanlig smörgåstårta? Vår vanliga smörgåstårta innehåller: tårtbottnar, ost-& skinkröra, skagenröra, ost, skinka, räkor, gurka, tomat, vindruvor, citron, dill. Vad kan jag äta om jag är gluten/laktos/vegan/ äter ej socker eller gelatin? Tål du ej gluten kan du äta: Budapestbakelse, choklad-, citron- & päronbiskvi. Chokladboll. Cheescake med “nötbotten” finns i smakerna: salt karamell, citron & blåbär. Räkmacka på glutenfritt bröd. Ostfralla på glutenfritt bröd.

Tål du ej laktos kan du äta: Chokladboll, hälsoboll & kanelbulle. Sockerfritt: Croissant, hälsoboll, strassnäcka & vaniljstjärna. Mjölkfritt: Chokladboll, hälsoboll, ljus fralla, danskt rågbröd.

Äter du veganskt? Vegansk snickerskaka & ljus fralla med veg. pålägg (vegetabiliskt smör, “ost” & grönsaker). Vår gelatin kommer inte från grisar. Går det att beställa en bild på min tårta? Vi på konditoriet gör inga tryck på marsipan. Men vi hänvisar alla våra kunder till att beställa via hemsidan: www.tartdekoration.com, finns en guide under fliken “” där man kan kika hur man skall gå till väga. Detta för att du som kund ska bli så nöjd med din bild som möjligt! Hur långt innan måste jag beställa tårtor osv till studenten? Studenten är en hektisk dag för oss. Vi ber därför dig som kund att beställa tårtor osv redan 3-4 månader innan. Vi blir fullbokade ganska snabbt så det gäller att beställa i tid. Vi får tyvärr avböja massor av beställningar om det är för nära inpå. Vad innehåller cheesecaken? Vår cheescake är glutenfri. Botten är gjord av havre, smör och riskrisp. Krämig färskost, vit choklad & topping är antingen: sötsalt kola, citron eller blåbär. Fri från palmolja. Priser? Vänligen ring till oss på tele: 0371-105 36 för prisinformation.

: FAQ — City Konditoriet

Hur många dagar kan man ha en smörgåstårta?

Plasta in tårtan och förvara den i kylskåp. Smörgåstårtan håller ca 1-2 dagar i kylskåp. Tips!

Related Post