Marina produkter och rätter Lax Banta Med Ägg Och Tonfisk?

Banta Med Ägg Och Tonfisk?

Banta Med Ägg Och Tonfisk
Ingredienser

 1. 100 g stjälkselleri.
 2. 2 (10 g) salladslökar.
 3. 140 g konserverad tonfisk i olivolja.
 4. 2 dl majonnäs.
 5. ½ citron, saft och zest.
 6. 1 tsk dijonsenap.
 7. 4 ägg.
 8. salt och peppar, efter smak.

Kan man gå ner i vikt om man äter ägg?

Hur snabbt vi kan gå ner i vikt av att äta ägg beror på vilka livsmedel äggen ersätter. Forskning visar att 2-3 ägg / dag ger en bättre mättnadskänsla jämfört med måltider främst baserade på kolhydrater – och är därigenom bra för viktnedgång. Så lite som 1 ägg kan hos vissa leda till en bättre hälsa.

Vilken diet går man snabbt ner med?

1. Dra ner på kolhydrater – Börja med att eliminera kolhydratrika livsmedel: godis, bröd, pasta, frukt och liknande livsmedel, Att äta LCHF kan av flera anledningar påskynda viktminskningen avsevärt. För det första visar högkvalitativ forskning att strikt LCHF — även kallat ketogen kost – dämpar hunger.8 Det gör att du förmodligen äter mindre utan att du medvetet begränsar kaloriintaget och snabbt går ner i vikt utan att du känner dig varken hungrig eller otillfredställd.9 Flera studier har visat att lågkolhydratkost, jämfört med de flesta andra kostupplägg, är effektivare gällande snabb fettminskning.10 Denna imponerande fettminskning kan delvis bero på den minskning av insulinnivåer som uppstår vid ketogen kost.

När insulinnivåerna är låga förbränner kroppen huvudsakligen fettet snarare än att lagra det.11 Slutligen tyder en del undersökningar på att om du fortsätter äta lågkolhydratkost för att bibehålla din nya vikt, kan det underlätta att hålla ämnesomsättningen uppe, vilket i sin tur ökar sannolikheten att du håller kilona borta.12 Hur mycket kolhydrater ska du äta för att snabbt gå ner i vikt? Att begränsa kolhydratintaget till 20 eller färre gram per dag kan ge de snabbaste resultaten.13 Istället för att räkna varje gram kolhydrater kan du lite enklare välja mat från listan nedan samt undvika livsmedel som inte finns med.

Obs: Innan du börjar med LCHF bör du läsa våra tips noga för att undvika eller minimera omställningsbesvär och symtom på så kallad keto flu

Är majs bra om man vill gå ner i vikt?

Mandlar och andra hela nötter: Man tar upp fler kalorier om nötterna äts som bredbart pålägg. Fullkornsbröd med kärnor: De fetthaltiga kärnorna gör att brödet förefaller innehålla en hel del kalorier, enligt innehållsdeklarationen. Alla kärnorna tas dock inte upp och brödet ger betydligt färre kalorier än angivet.

Vad ska man skippa för att gå ner i vikt?

1. Nolla intaget av godis, glass, kakor och bullar – Självklart ska vi få unna oss något ibland men om du vill gå ner i vikt är den här punkten i särklass viktigast. Det är här vi får i oss som mest kalorier utan att för den delen varken bli mätta eller få i oss näring.

Vad går man snabbast ner i vikt av?

Det enklaste sättet är att minska på kalorierna du stoppar i dig. Men du kan också öka ditt uttag genom att träna mer. Det bästa är om man gör en kombination av dessa. Ett normalt kaloriintag ligger på 1 800 – 2 500 kalorier per dag beroende på ålder och vikt.

Vilken mat går man inte upp i vikt av?

10 Tips på en hälsosam viktuppgång – Om du råkar vara en av dem som desperat försöker gå upp i vikt eller försöker lägga på dig en större mängd muskelmassa, så kommer här 10 tips på hur du ökar dina chanser att lyckas.1. ÄT REGELBUNDET Genom att äta på samma tider varje dag vänjer du kroppen vid att hantera en större volym mat och blir betingad på att bli hungrig på dina mattider.

Du minskar därmed också risken at hoppa över eller inte hinna ett mål mat. Se till att det inte går för lång tid mellan dina mål, håll dig mellan 3–4 timmar. Tänk Skalmans mat- och sovklocka helt enkelt! 2. ÄT FÖSTA MÅLET I TID För att punkt #1 ska fungera krävs det att du kommer igång och börjar käka i tid så att dagens måltider inte blir alldeles för förskjutna och att du står där klockan 23:00 och bara fått i dig hälften av dagens energi.

Du som inte är en frukostmänniska måste inte äta på studs, men se till att få i dig något så fort du har möjlighet för att komma in i dagsrytmen.3. HÅLL KOLL PÅ DINA UTGIFTER Om du ökar ditt energiintag till 3000 kalorier per dag, men samtidigt börjar röra på dig väldigt mycket i form av löpning, promenader, cykling etc, så är risken att viktuppgången uteblir eller tar väldigt mycket längre tid.

 1. Att röra på kroppen och konditionsträna är hälsosam och kan även höja din matlust, så du behöver inte utesluta det, men håll koll på dina utgifter så de inte “äter upp” ditt energiintag.4.
 2. ÖKA MÄNGDEN PROTEIN Genom att äta mer protein gynnar du proteinsyntesen, vilket ökar sannolikheten att ditt överskott lagras mest som muskler och mindre som fettväv.

Det här är en av anledningarna till varför du ska fortsätta äta bra mat även om du vill gå upp i vikt, det styr vilken typ av massa du lägger på dig.5. UNDVIK STORA MÄNGDER FIBRER OCH LÅGKALORI-VARIANTER Att äta frukt och grönt är nyttigt för alla och det bör även ingå i din kost under en bulk.

 1. Men undvik att fylla halva tallriken med fiberrika eller vattenrika grönsaker, då dessa tar upp massa plats men bidrar med väldigt få kalorier.
 2. De kommer göra dig för mätt för att äta tillräckligt helt enkelt.
 3. Detsamma gäller lightvarianter, om du har svårt att gå upp kan det vara en bra idé att under den tiden till exempel välja fullfeta yoghurtvarianter.6.
You might be interested:  Varför Får Jag Ingen Fisk?

VÄLJ ENERGITÄTA LIVSMEDEL Öka intagen av energitäta och näringsrika livsmedel som nötter, nötsmör, avokado, ägg, oljor, frön och ost. Dessa livsmedel bidrar med näring och mycket energi.7. TA HJÄLP AV KOSTTILLSKOTT Ett sätt att få i sig mer mat än man orkar är at ta hjälpa av kosttillskott som proteinpulver, shakes, bars och puddingar.

Dessutom är dessa enkla att ta med sig då de sällan kräver kylförvaring.8. TRIGGA DIN APTIT Se till att göra dig så hungrig du kan inför dina mål, det gör det enklare och mer njutningsfullt att få i dig de mängder som behövs. Några tips är att vädra eller ta en kort promenad innan huvudmålen, att bläddra i kokböcker eller titta på bilder på Instagram eller att laga dina favoriträtter.

Vissa tycker att det är enklare att äta mer när man är flera som äter tillsammans, eller där måltiden delas upp i mindre smårätter eller i en klassisk förrätt-varmrätt-efterrättsformat (även på veckodagar)! Även om du inte ska bygga din kost på sockerrika livsmedel har du definitivt möjlighet för en dessert eller två under en bulk.9.

 • DRICK MER ENERGI Att dricka sin energi mättar betydligt mindre än om du skulle äta den, vilket du kan utnyttja.
 • Mixa ner dina favoritfrukter, lite nötstmör och yoghurt eller kvarg till en god frukostsmoothie som tillbehör till dina mackor exempelvis.
 • Drick gärna mjölk eller juice till maten.10.
 • TA HJÄLP AV EN DIETIST ELLER KVALIFICERAD KOSTRÅDGIVARE Alla individer är unika och även om ovanstående råd kommer passa för de allra flesta som önskar öka i vikt kommer det alltid vara någon som behöver mer individanpassade råd.

Mitt tips till dig är då att anlita en dietist eller kvalificerad kostrådgivare som kan lägga upp ett kostupplägg för just dina förutsättningar. Sierra de Goldsmith, Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare

Vad är nyttigast kokt eller stekt ägg?

Varför är ägg så nyttigt? – – Ägg är ett väldigt näringstätt livsmedel, det innehåller mycket näringsämnen så som protein, vitaminer och mineraler. Kort kan man säga att proteinet är kroppens uppbyggnad av immunförsvar, muskulatur och celler. Vitaminerna A, B, D och E som finns i ägg har otroliga egenskaper som vår kropp behöver för att fungera optimalt.

Ägg innehåller också mycket järn och andra mineraler. Det är bara vitamin C som saknas i ägg, så man skulle kunna säga att ägg är en cocktail av nyttigheter. Det finns en variation av tillagningsmetoder för ägg. Det mest traditionella är kanske att låta dem koka men om du vill ha ut mest näring är det stekpannan som gäller.

– När man steker ägget försvinner en del vatten som ägget består av och därför ökar äggets näringstäthet i ett stekt ägg.

Kan man äta 2 ägg per dag?

Men kan man äta hur många ägg som helst? – Ja, du kan äta hur många ägg som helst, förutsatt att du är frisk. Är du diabetiker eller om du tar medicin för att reglera produktionen av kolesterol, då kan det finnas skäl till att begränsa intaget. I Sverige finns inga rekommendationer avseende dagligt intag av ägg.

Hur ska jag äta för att gå ner 10 kg?

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.

Hur kan man gå ner 5 kg på 2 veckor?

Visst låter det lockande, speciellt när det börjar närma sig sommar, sol och badstrand. Låt oss förklara hur det fungerar – eller rättare sagt inte fungerar i verkligheten. – 5 kg kroppsfett motsvarar ungefär 38 500 kcal. Om tanken är att du ska gå ner 5 kg i vikt på 2 veckor så måste du minska ditt kaloriintag med 2700 kcal per dag.

Det innebär för de flesta av oss att vi inte får äta en enda matbit och samtidigt träna flera timmar om dagen. Dessutom är det ju så, att när kroppen sätts på svältkur, drar den ner maximalt på ämnesomsättningen. Det är med andra ord en helt omöjlig ekvation. En liten historia om hur 3 kilo blev 1. Den handlar om Anna som vill bli av med extrakilona före semestern.

Tiden är knapp så hon bestämmer sig för att köra en pulverdiet och dricker under två veckor enbart pulversoppor och dietshakes. När hon väger sig den första semesterdagen, har hon lyckats gå ner nästan 3 kilo. Men vad hon inte vet är att av dessa 3 kilon är cirka 1,5 kg vatten.

 • Dessutom har muskelmassan minskat med nästan ett halvkilo på grund av att kroppen bryter ner muskler när den får bränslebrist.
 • Av viktminskningen är alltså bara omkring 1 kg fett.
 • Det finns en logisk förklaring till viktuppgången.
 • Vår historia fortsätter med att Anna slutar banta när semestern börjar och äter som vanligt igen.Det första som händer då är att kroppen lagrar upp vattnet igen.

På semestern äter man gärna lite extra gott och mycket, samtidigt som man motionerar mindre. Effekten blir att när ledigheten är slut har Anna gått upp 4 kg, de tre hon gick ner före semestern plus ett kilo till. Av dessa kilon är 1,5 kg vatten och 2,5 kg fett.

Muskelmassan som hon förlorade är permanent borta om hon inte börjar träna igen. Gå ner utan att gå upp igen. Vill du gå ner överflödiga kilon ska du istället satsa på en viktnedgång på ungefär ett halvt kilo i veckan, vilket är betydligt mer realistiskt och mycket smartare. På 2,5 månad bör du ha blivit av med minst 5 kilo kroppsfett och fått ca 5 cm smalare midja.

För att gå ner 0,5 kg per vecka måste du i snitt äta 500-600 kcal mindre än vad du förbrukar per dag. Det bästa är att både minska ner på maten och öka upp den fysiska aktiviteten. Då är förutsättningarna de bästa för att behålla musklerna och bli av med fettet.

Upptäck kalorifällorna! Om du vill gå ner i vikt kan vi varmt rekommendera Masesgårdens Vikt & motionsguide, När du använder guiden lär du dig var kalorifällorna finns och att byta ut onyttig mat mot nyttig. Alla livsmedel, drycker och recept i guiden är kalori- och näringsberäknade, så att du kan se och jämföra allt från hela måltider till enstaka livsmedel.

Vikt & motionsguiden finns även för din mobil, som ett komplement till den stora guiden på webben. Mobilversionen använder du framför allt för att fylla i mat- och motionsdagboken eller hitta recept. Snabbt och enkelt. Vill du veta mer, klicka här!

You might be interested:  Hur Mycket Skaldjur Per Person?

Hur gör jag för att gå ner 1 kg i veckan?

Med ett träningsunderskott kring 400-500 kcal/dag är det fullt möjligt att gå ner 1 kilo i veckan (även om man har ett lågt energibehov). Att sänka sitt energiintag med samma mängd och ändå få i sig det man ska är som sagt inte alls möjligt.

Hur går man ner 5 kilo på en vecka?

Här gäller det att äta massor av grova, kalorisnåla grönsaker, inte minst olika sorters kål. Dessutom bör man undvika förädlade livsmedel och livsmedel som innehåller stora mängder socker och salt, och i stället köpa färska livsmedel. Man bör också fokusera på att hålla sig till fiberrika kolhydrater, som t.

Hur lång tid tar det att gå ner i vikt om man inte äter?

Hur mycket kan man gå ner i vikt? Banta Med Ägg Och Tonfisk När man har bestämt sig för att gå ner i vikt, vill man ofta se snabba reslutat av sina anstängningar för att hålla motivationen uppe. Vanligtvis brukar de flesta som vill gå ner förändra sina befintliga matvanor. Generellt brukar man säga att om man minskar sitt kaloriintag med 500 kcal per dag, går man ner 0,5 kg i vikt per vecka.

Var syns det först när man går ner i vikt?

Banta Med Ägg Och Tonfisk Förbränner jag mer fett när jag svettas? Och är det t ex bra att träna i långa byxor? Nej, värmen betyder ingenting. Det är både dumt och osunt att tvinga kroppen att svettas extra mycket under träning genom att klä sig varmt. Det enda du uppnår är en vätskeförlust. Vill du gå ner i vikt? Läs om olika metoder här > Således är det korrekt att du förbränner mer fett vid lätt träning. Men eftersom din kropp totalt sett förbränner mer när du tränar hårt kommer du att förbränna fler fettkalorier vid hård motion än vid lätt. Varierad träning är bäst, dvs att du tränar hårt vissa dagar och mindre hårt andra. I de flesta träningsprogram står det att man ska träna vid en bestämd puls. Måste jag ha en pulsmätare för detta? Nej, men pulsmätaren är en genial uppfinning eftersom du hela tiden har träningen under kontroll. När du funnit din max- och vilopuls kan de flesta pulsmätare ställas in så att de piper till om du tränar för hårt eller för lite. Självklart klarar du dig utan. Använd dig då av följande riktlinjer:

50-60 % av maxpulsen: Känns lätt. Du blir inte andfådd.60-65 % av maxpulsen: Lite hårdare, men du kan fortfarande föra ett ledigt samtal under träningen.65-75 % av maxpulsen: Träningen känns hård men det bildas inte mjölksyra i musklerna, du kan träna sammanhängande i 30-60 minuter utan att bli helt slut.75-85 % av maxpulsen: Mycket hårt. Kan du klara det i mer än 30 minuter så är du en riktig tuffing.85-90 % av maxpulsen: Verkligen hårt. Musklerna surnar. Du kan inte klara det länge. Över 90 % av maxpulsen: Det är jättehårt. Du förbränner närmast inget fett.

Kan jag påverka vilket fett jag förbränner? Om jag vill bli av med magen, hjälper det då med situps? Nej, tyvärr inte. Det varierar från person till person hur fettet sätter sig – och hur det försvinner. En del får runda kinder och stor mage – andra bred bak.

Hos kvinnor sätter fettet sig i regel på lår och ända, medan det först försvinner från ansikte, överkropp och bröst. Det kan man inte göra något åt. Om ditt magfett är särskilt motsträvigt hjälper alltså inte situps. Övningarna kan dock hjälpa till att göra magmuskulaturen fastare så att magen inte ser så stor ut.

Varför förbränner kroppen ibland mer fett än kolhydrater? Det beror på att det är olika lätt att utnyttja kroppens energikällor. När musklerna ska hämta energi ur fett och kolhydrater – och även protein – behöver de syre. Men för att utnyttja energin i t ex smör eller kött behöver den betydligt mer syre än för att utnyttja energin i t ex pasta.

 • Varje gång kroppen använder 1 liter syre (två vanliga inandningar) kan den få ut 5 kalorier ur en kolhydrat, medan den bara får 4,7 kalorier av att förbränna fett.
 • Därför förbränner vi mest kolhydrater under hård träning.
 • Då är kroppen så hårt belastad att den måste hushålla med syret och utnyttja den energikälla som kräver minst syre.

I gengäld innehåller ett gram fett mer energi än ett gram kolhydrat. Därför tjänar kroppen på att förbränna fett när den har syre så det räcker. Om jag äter 100 gram rent fett som min kropp inte behöver, förvandlas det då till 100 gram fettvalk meddetsamma? Nej, inte helt.

 • Ca 20 procent går förlorade när kroppen lagrar fett.
 • Så äter du 100 g överflödigt fett sätter sig bara 80 g runt midjan.
 • Jag har hört att jag kan förbränna mycket fett genom att först tömma mina kolhydratdepåer.
 • Men hur vet jag när jag har gjort det? Ett säkert tecken är att din utandningsluft börjar lukta aceton.

Acetonlukten beror på att vissa processer i fettförbränningen inte kan försiggå utan kolhydrater. När det råder brist på kolhydrater måste kroppen ta till andra procedurer, t ex att bryta ner fett och protein i levern. I denna nödlösningsförbränning bildas aceton.

Det är rätt att det gynnar fettförbränningen att kolhydratdepåerna är tomma, men det försvagar din prestationsförmåga så mycket att du antagligen inte kan träna. För att förbränna en tesked majonnäs måste jag cykla i en timme. Är det inte väldigt lite fett på en hel timme? Tja, det låter kanske inte särskilt mycket – men föreställ dig hur majonnäsklicken skulle se ut om den förvandlades till en dubbelhaka.

Om du följer vårt löpprogram i en vecka förbränner du 1 170 kalorier. Det motsvarar 55 gram fett som du förlorar. Femtiofem gram låter inte särskilt mycket, men det motsvarar trots allt en liten nypa fett som plötsligt försvinner – utan att du har behövt svälta eller äta mindre än du brukar.

Är det möjligt att gå ner 10 kg på en månad?

Hur lång tid tar det att gå ner 10 kg? – Det är svårt att säga exakt hur lång tid det skulle ta för dig att gå ner 10 kg. För vissa tar det 10-20 veckor, för andra kan det ta upp till ett år. Alla kroppar har olika förutsättningar när det kommer till viktnedgång, oavsett om du vill gå ner 10, 15 eller 2 kg.

Det finns flera faktorer som påverkar hur lätt eller svårt det är för just dig att gå ner i vikt. Till exempel kost, livsstil, sjukdomshistorik och hormoner. För personer som har stor övervik är det möjligt att gå ner många kilon på kort tid, särskilt i början av viktresan. Om du har mycket vikt att gå ner kan det faktiskt hända att du tappar hela 5 kg på 1 vecka.

You might be interested:  Hur Mycket Omega 3 Innehåller Sill?

Men det finns inga garantier. Om du har bantat mycket, pendlat i vikt och levt på kaloriunderskott kan det bli svårare att gå ner i vikt. Din kropp drar så småningom ner ämnesomsättningen om du börjar äta mindre kalorier. Det är varken nödvändigt, hållbart eller hälsosamt att gå ner 10 kg på 2 veckor.

Om du lider av diabetes, svår övervikt eller är i riskzonen för hjärt- och kärlsjukdomar kan det vara nödvändigt att drastiskt minska vikten. Men det är fortfarande viktigt att du tar till hållbara åtgärder för att gå ner i vikt. Har du försökt banta med kaloriunderskott men misslyckats? Ingen fara. Det finns bättre sätt att gå ner i vikt.

Utan att du behöver vara hungrig, frusen eller må allmänt dåligt. Här får du veta hur du gör för att gå ner i vikt långsiktigt. Oavsett om du vill gå ner 10 kg, mer eller mindre.

Kan man gå ner 3 kg på en vecka?

Vad du kan sikta på – Det är vanligt att gå ner 1-3 kilo redan första veckan på strikt lågkolhydratkost och därefter minskar övervikten i snitt runt 0,5 kilo per vecka så länge du har vikt att gå ner.30 Viktminskningen kan då bli omkring 25 kilo på ett år.

Hastigheten på viktnedgången varierar dock från person till person. Unga män går ofta ner i vikt snabbare.31 Kvinnor efter klimakteriet kan gå ner långsammare.32 Om du äter ketogen kost kan du gå ner snabbare, liksom om du tränar mycket (en bonus).33 Har du väldigt mycket övervikt kan det också gå mycket snabbare i början – även om en del av vikten du går ner är på grund av vätskeförlust.

När du närmar dig din idealvikt brukar viktnedgången sakta av, tills du stabiliseras på en vikt som din kropp bedömer är rätt. Väldigt få människor blir underviktiga på lågkolhydratkost – så länge du äter när du är hungrig. Framgångshistorier

Hur mycket ska jag väga om jag är 170 cm?

Hur mycket ska man väga?

Målviktstabell
170 cm 58-72 kg
171 cm 58-73 kg
172 cm 59-74 kg
173 cm 60-75 kg

Vilken mat går man inte upp i vikt av?

10 Tips på en hälsosam viktuppgång – Om du råkar vara en av dem som desperat försöker gå upp i vikt eller försöker lägga på dig en större mängd muskelmassa, så kommer här 10 tips på hur du ökar dina chanser att lyckas.1. ÄT REGELBUNDET Genom att äta på samma tider varje dag vänjer du kroppen vid att hantera en större volym mat och blir betingad på att bli hungrig på dina mattider.

Du minskar därmed också risken at hoppa över eller inte hinna ett mål mat. Se till att det inte går för lång tid mellan dina mål, håll dig mellan 3–4 timmar. Tänk Skalmans mat- och sovklocka helt enkelt! 2. ÄT FÖSTA MÅLET I TID För att punkt #1 ska fungera krävs det att du kommer igång och börjar käka i tid så att dagens måltider inte blir alldeles för förskjutna och att du står där klockan 23:00 och bara fått i dig hälften av dagens energi.

Du som inte är en frukostmänniska måste inte äta på studs, men se till att få i dig något så fort du har möjlighet för att komma in i dagsrytmen.3. HÅLL KOLL PÅ DINA UTGIFTER Om du ökar ditt energiintag till 3000 kalorier per dag, men samtidigt börjar röra på dig väldigt mycket i form av löpning, promenader, cykling etc, så är risken att viktuppgången uteblir eller tar väldigt mycket längre tid.

Att röra på kroppen och konditionsträna är hälsosam och kan även höja din matlust, så du behöver inte utesluta det, men håll koll på dina utgifter så de inte “äter upp” ditt energiintag.4. ÖKA MÄNGDEN PROTEIN Genom att äta mer protein gynnar du proteinsyntesen, vilket ökar sannolikheten att ditt överskott lagras mest som muskler och mindre som fettväv.

Det här är en av anledningarna till varför du ska fortsätta äta bra mat även om du vill gå upp i vikt, det styr vilken typ av massa du lägger på dig.5. UNDVIK STORA MÄNGDER FIBRER OCH LÅGKALORI-VARIANTER Att äta frukt och grönt är nyttigt för alla och det bör även ingå i din kost under en bulk.

 • Men undvik att fylla halva tallriken med fiberrika eller vattenrika grönsaker, då dessa tar upp massa plats men bidrar med väldigt få kalorier.
 • De kommer göra dig för mätt för att äta tillräckligt helt enkelt.
 • Detsamma gäller lightvarianter, om du har svårt att gå upp kan det vara en bra idé att under den tiden till exempel välja fullfeta yoghurtvarianter.6.

VÄLJ ENERGITÄTA LIVSMEDEL Öka intagen av energitäta och näringsrika livsmedel som nötter, nötsmör, avokado, ägg, oljor, frön och ost. Dessa livsmedel bidrar med näring och mycket energi.7. TA HJÄLP AV KOSTTILLSKOTT Ett sätt att få i sig mer mat än man orkar är at ta hjälpa av kosttillskott som proteinpulver, shakes, bars och puddingar.

 1. Dessutom är dessa enkla att ta med sig då de sällan kräver kylförvaring.8.
 2. TRIGGA DIN APTIT Se till att göra dig så hungrig du kan inför dina mål, det gör det enklare och mer njutningsfullt att få i dig de mängder som behövs.
 3. Några tips är att vädra eller ta en kort promenad innan huvudmålen, att bläddra i kokböcker eller titta på bilder på Instagram eller att laga dina favoriträtter.

Vissa tycker att det är enklare att äta mer när man är flera som äter tillsammans, eller där måltiden delas upp i mindre smårätter eller i en klassisk förrätt-varmrätt-efterrättsformat (även på veckodagar)! Även om du inte ska bygga din kost på sockerrika livsmedel har du definitivt möjlighet för en dessert eller två under en bulk.9.

DRICK MER ENERGI Att dricka sin energi mättar betydligt mindre än om du skulle äta den, vilket du kan utnyttja. Mixa ner dina favoritfrukter, lite nötstmör och yoghurt eller kvarg till en god frukostsmoothie som tillbehör till dina mackor exempelvis. Drick gärna mjölk eller juice till maten.10. TA HJÄLP AV EN DIETIST ELLER KVALIFICERAD KOSTRÅDGIVARE Alla individer är unika och även om ovanstående råd kommer passa för de allra flesta som önskar öka i vikt kommer det alltid vara någon som behöver mer individanpassade råd.

Mitt tips till dig är då att anlita en dietist eller kvalificerad kostrådgivare som kan lägga upp ett kostupplägg för just dina förutsättningar. Sierra de Goldsmith, Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare

Related Post