Inlagd fisk recept Säger man inlagd fisk tänker de flesta direkt på inlagd sill i olika varianter och det är ju inte helt fel! Här hittar du en stor samling av läckra recept på inlagd sill i olika kryddlag, allt från de traditionellt svenska till mer exotiska. Men det finns även mer än så – välkommen in och kika. Resultatet är sorterat efter Relevans : Inlagd fisk recept
Contents
Vilka månader ska man inte äta torsk?
Odlad fisk har ingen säsongspåverkan – Den odlade fisken påverkas inte av säsong utan har samma kvalitet året om. Mager rundfisk såsom torsk, kolja, bleka och sej är bra året om. Havskräfta och Nordhavsräkan är som allra bäst under den kalla årstiden, men även de är bra året om.
Vad är det för skillnad på torsk och sej?
Sej – Världsnaturfonden WWF Sej kallas även för gråsej och tillhör torskfamiljen. Till skillnad från torsken lever den i stim och rör sig mest i de övre vattenlagren. Sej är en snabb simmare som rör sig över stora områden och jagar i stim där den tvingar upp sill och annan småfisk till ytan.
Vilken vit fisk är bäst?
Kolja – Kolja är också en god vit fisk med ett fast och fint kött. Det är en mångsidig fisk som passar lika bra i grytan som i ugnsformen och funkar såväl till vardags som fest. Kolja i krämig dill och räksås går alltid hem hos hela familjen.
Vilken vit fisk är godast?
Plattfiskar – Plattfiskar omfattar flundror/spättor/skäddor, tungor och varar och är precis som namnet säger, platta i kroppen med båda ögonen på ovansidan. Rödspätta, hälleflundra och piggvar är några av de vanligaste plattfiskarna i Sverige. Hälleflundran anses vara en av de godaste fiskarna av alla! Både piggvar och hälleflundran har ett fast vitt kött och passar utmärkt att grilla eller steka. Rödspättan är vår populäraste plattfisk och finns att köpa antingen hel eller som filéer. Filéerna är goda att panera och steka cirka 2 minuter per sida.