Marina produkter och rätter Fisk och skaldjur Varför Luktar Man Fisk I Underlivet?

Varför Luktar Man Fisk I Underlivet?

Varför Luktar Man Fisk I Underlivet
Här är 7 vanliga orsaker till att det luktar annorlunda i underlivet – och råd om när du bör prata med en läkare: – 1. Bakteriell vaginos (BV) Lukt: fiskliknande Bakteriell vaginos är en av de vanligaste orsakerna till annorlunda lukt i underlivet som påverkar 15 till 50 procent av alla med livmoder i fertil ålder,

 • Det är ett tillstånd där det råder obalans i den vaginala bakteriefloran, förklarar Elisabeth.
 • Det första symptomet är ofta en fiskliknande lukt som kan leda till en skummig, grå eller grön flytning.
 • Du kanske också upplever klåda och svullnad.
 • Det finns ett antal olika behandlingsalternativ om symptomen på bakteriell vaginos inte försvinner på egen hand.

– En läkare kan ordinera en antiseptisk behandling eller antibiotika, säger Elisabeth. Tyvärr är det inte ovanligt att diagnosen kommer tillbaka efter en antibiotikabehandling. Elisabeth föreslår att det kan vara till hjälp att byta preventivmedel, särskilt om du använder spiral.

 • Om du drabbas av dessa symptom bör du låta en läkare undersöka dig och utesluta underliggande faktorer som kan behöva behandlas.
 • Det är extra viktigt om du är gravid, eftersom risken för tidig förlossning kan öka.2.
 • Toxic shock syndrome (TSS) Lukt: Mycket obehaglig, men vaginal lukt är ett mindre vanligt symptom i samband med TSS.

TSS är numera en mycket sällsynt sjukdom – den orsakas ofta av högabsorberande tamponger. – Om den här bakterien kommer in i kroppen blir du snabbt väldigt sjuk. Du får en hög feber, blodtrycksförändringar, eventuellt utslag och diarré eller kräkningar, och du kan känna dig svag, säger Elisabeth och understryker att du måste åka direkt till akuten om du drabbas av dessa symptom.

TSS är dock mycket sällsynt numera.3. Om du har glömt ta ut en tampong Lukt: Mycket tydlig och obehaglig – Det har hänt att en del söker vård för vaginal lukt och det har visat sig bero på att en tampong har lämnats kvar i flera dagar, ibland längre, säger Elisabeth. Om det händer försämras lukten snabbt, den blir skarp och väldigt obehaglig – så om du upplever att lukten blir allt värre är det bra att kontrollera att du inte har glömt ta ut tampongen.4.

You might be interested:  Den Kan Ostron Hämtas På?

Svampinfektion Lukt: ibland jästliknande Vaginal svampinfektion är väldigt vanlig och symptomen brukar vara klåda, en brännande känsla och förändrade flytningar som blir vita och klumpiga. Men flytningarna luktar oftast inte så mycket. – Om dina symptom är så uttalade att det luktar illa bör du uppsöka läkare som utesluter alla underliggande sjukdomar, säger Elisabeth.5.

Hormonella förändringar Lukt: Individuell Precis som lukten i underlivet förändras under hela menscykeln kan även andra hormonella förändringar påverka livmoderhalssekretet. – Under klimakteriet och åren efteråt kan lukten förändras, säger Elisabeth och tillägger att det även gäller under en graviditet,

– Du kanske får fler flytningar, de blir tjockare eller tunnare men de ska inte lukta illa. Om du är gravid och har illaluktande flytningar bör du tala med en läkare eller barnmorska.6. Urinvägsinfektion Lukt: Ammoniakliknande Om du upplever en ammoniakliknande lukt är det troligtvis urinet som luktar.

 1. Detta kan inträffa om du har en urinvägsinfektion,
 2. Detta är mer sannolikt om en urinvägsinfektion inte behandlas och orsakar en tillfällig inkontinens.
 3. En infektion som lämnas obehandlad kommer också att orsaka feber, och lukten kommer att vara ganska distinkt, säger Elisabeth.
 4. Ibland kan en ammoniakliknande lukt vara ett tecken på en befintlig inkontinensfråga som personen inte känner till, och dessa bekymmer är mycket vanliga.

En läkare eller gynekolog kan ge råd om behandlingsalternativ.7. Gynekologisk cancer Lukt: Metallisk eller avvikande Det är väldigt ovanligt att illaluktande flytningar är symptom på livmoderhals- eller livmodercancer. Flytningar och lukt är oftast inte de enda eller första symptomen.

Hur får man bort Fisklukt i underlivet?

Behandling – Bakteriell vaginos behandlas med läkemedel på recept som hämmar eller dödar bakterier. Dessa kallas också för antiseptika och antibiotika, Det finns två olika sätt som du kan ta läkemedlen:

Du kan använda slidkräm eller vagitorier, det vill säga läkemedel som du för in i slidan. Du kan använda tabletter som du sväljer.

Behandlingen tar tre till sju dagar beroende på vilket läkemedel du använder. Det är vanligt att symtomen kommer tillbaka igen efter någon månad. Då kan du behandla igen.

Varför luktar jag fisk efter samlag?

Symtom – Det vanligaste symtomet vid bakteriell vaginos är illaluktande flytningar. Flytningarna kan vara tunna och färgen kan vara mellan grå och gul. Flytningarna brukar inte bli rikligare än vanligt. Det luktar ofta starkare precis efter att du har haft mens och efter vaginala samlag utan kondom.

Varför luktar min snippa illa?

Hur märker jag att jag har bakteriell vaginos? – De flesta som får bakteriell vaginos får flytningar som luktar mycket illa. Det luktar ofta mer när du har mens och efter slidsamlag. Det brukar lukta illa även om du nyligen har tvättat snippan. Flytningarna är ofta tunna och gråvita om du har bakteriell vaginos.

Hur smakar man gott i underlivet?

Hur slidsekret smakar finns det nog en mängd olika svar på beroende på vem man frågar. Men slidsekret smakar ofta lite syrligt sött, men även detta kan variera.

Varför luktar det illa i sovrummet på morgonen?

Parfym och hårspray lägger sig som smutssamlande hinnor, hårtorken fuktar och värmer upp luften. Parfymerade produkter kan störa din sömn. Skulle du få dålig lukt i sovrummet, använd i stället husmorsknepet att ställa fram en skål med ättika.

You might be interested:  Hur Mycket Kostar En Hummer Bil?

Hur djup är en F * * * *?

Hur djup är en slida? | RFSU Jag undrar hur djup en kvinna är? Min fritidslärare säger att en kvinna bara är 8 cm djup, stämmer det? Jag har läst att en mans snopp är 17 cm vid stånd hur kommer då den in? Din fritidslärare har rätt på sätt och vis. En slida är mellan 8-10 centimeter i icke sexuellt upphetsat tillstånd.

Men när en person med slida blir kåt och ordentligt upphetsad och stimulerad så både fördjupas och vidgas slidan. Dessutom blir den våt, det kallas för lubrikation. En genomsnittspenis är 15 centimeter vid stånd och även om den är längre så brukar slidan kunna omsluta en penis om tjejen är ordentligt upphetsad.

Om hon inte vill ha sex eller är rädd och spänd så har kroppen en förmåga att säga nej genom att musklerna spänns och slidan blir trång och gör ont. : Hur djup är en slida? | RFSU

Related Post