Kalles Kaviar och Chimi Eyewear inleder samarbete och släpper solglasögon i begränsad upplaga. De specialdesignade bågarna lanseras i två olika versioner. En specialtillverkad kaviarkniv och smörtax medföljer.
Contents
Varför står det chimi på Kalles Kaviar?
Ikoniska Kalles Kaviar får nytt utseende Över en miljon exemplar av den ikoniska Kalles Kaviar-tuben får lagom till vårsolen ett nytt utseende – Kalle bär numera solglasögon. Detta sker i samband med att Kalles Kaviar lanserar en limiterad upplaga solglasögon tillsammans med Chimi Eyewear. Från och med vecka 13 kommer de miljontals svenskar som köper Kalles Kaviar att mötas av en uppdaterad tub. Anledningen till den nya tuben är att Kalles Kaviar ingår ett samarbete med den svenska solglasögontillverkaren Chimi Eyewear. Samarbetet mellan Kalles Kaviar och Chimi Eyewear lanseras den 31 mars och kommer att finnas till försäljning i Chimi Eyewears butik på Kungsgatan i Stockholm, chimieyewear.com och på Kalles Kaviars nystartade webbshop kalles.se/shop.
De specialdesignade bågarna kommer i två versioner och en specialtillverkad kaviarkniv och smörtax medföljer. Glasögonen är tillverkade i italienskt acetat och stainless steel och har inspirerats av Kalles Kaviars ikoniska färger. – I snart 70 år har Kalles Kaviar varit ett självklart och återkommande val på svenskarnas frukostbord, men mycket har hänt sedan dess och även Kalles har fått nya vänner och intressen.
Vi vill med detta samarbete visa mer av Kalles personlighet och kommunicera med en yngre målgrupp som tidigare inte känt sig träffad av varumärket. Det är viktigt att vara visionär, att våga inspirera och visa mod med ett sådant ikoniskt varumärke som Kalles Kaviar, säger Alia Jassim, Brand Manager för Kalles Kaviar.
- Vi älskar Kalles Kaviar och ville göra en hommage till den ikoniska svenska klassikern.
- Glasögonen är inspirerade av kaviartuben, både till färg och materialval, och de färgade linserna är något vi jobbat med länge och gärna ville addera.
- Att få styla Kalle på tuben med Chimis är absolut en stor ära, säger Lea Ryrstam, Designer på Chimi.
Kampanjen, som blir startskottet för Kalles Kaviars egna webbshop, pågår mellan den 29 mars och 20 juni och rullas ut brett i digitala medier, via influencers och genom unikt framtaget POS-material i livsmedelsbutiker runt om i hela Sverige. Under kampanjperioden är 150 Kallestuber försedda med gulddekaler som berättigar den lyckliga köparen till en vinst av ett par solglasögon från Kalles x Chimi-kollektionen.
Vad är Kalles Kaviar egentligen?
Vad vet du egentligen om Kalles och kaviar? Kalles älskas av många och för att få kalla sig en äkta Kaviarkonnässör gäller det att ha koll på sin kaviarfakta. Visste du att vi ätit Kalles sedan 1954? Det är många som växer upp med Kalles och vi är en kaviarälskande nation där hela 7 av 10 äter kaviar. Varannan kaviartub som säljs är en Kallestub och 9 av 10 känner till Kalles. Ungefär lika många som vet vem kungen är (som också heter Kalle, Kalle med C).
Var tredje sekund säljs det en tub Kalles! Det blir mååånga tuber det! Nämligen hela 10 miljoner tuber Kalles, vilket räcker till sisådär 183 miljoner mackor! Mummmms! Om man skippar mackorna och istället klämmer ut den mängden Kalles vi äter i Sverige på ett år räcker det 1,6 varv runt jorden.
Alles kaviar görs av rom från torsk. Torsken fiskas framförallt vid Nordnorge (Norska Havet & Barents hav). Vi köper in rommen från både små och stora beredare. Om rommen är högklassig så köps den in. Den blandas med socker och salt, fylls på tunnor och sedan skickas tunnorna, med båt, till vårt bergrum i Bohuslän där rommen får ligga och mogna i ca 9-12 månader.
Den långa lagringen är viktig för att kaviaren ska få den smak som vi eftersträvar. Rommen lagras i minst sex månader, men gärna upp till två år, för den bästa Kallessmaken. Men det är bara den allra bästa rommen som tål att lagras länge, det är därför vi är så måna om att köpa in den bästa råvaran. Alla som säger Kalles kaviar talar turkiskafast de vet inte om det. Kaviar är från början ett turkiskt ord (havyar) som betyder fiskägg och som vi tagit upp i svenska språket. Numera tänker vi mer på Kalles när vi tänker kaviar och då på tub såklart.
När Carl XVI Gustaf 1999 valdes in i Gastronomiska akademien passade han på att framhäva Kalles kaviar, för att den “förtjänade det”, och avslöjade att han använder Kalles när han gör kaviarsufflé, till familjens stora behållning.
Kaviar tål inte luft, det är därför Kalles måste ligga i en aluminiumtub och inte i till exempel en plasttub. För en plasttub fylls med luft då man har pressat ut innehåll. Aluminium däremot förblir i den form man pressat den till.
Vad är Kalles Kaviar bra för?
Fördelarna med kaviar. Wednesday 10 May, 2017 Vi är alla medvetna om att kaviar är essensen av lyx och högklassig dinering, men kaviar är inte bara en högklassig och näringsrik mat. Kaviar har även flera egenskaper som är bra för din hälsa och kan användas inom förstklassiga skönhetsprodukter. Kaviar är fullt av vitaminer, bland annat Omega 3 fettsyror, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar och har en positiv effekt på matsmältningen, nervsystemet, blodcirkulationen och immunsystemet.
Det rekommenderade dagliga intaget av Omega 3 är ett gram. En enda matsked med kvalitetskaviar räcker för att få den dosen. Senare forskning anger att regelbunden konsumtion av Omega 3 även kan ha anti-inflammatoriska effekter och vara bra mot psykiska sjukdomar som depression. En portion kaviar innehåller även den rekommenderade dagliga dosen med vitamin B12 vilket är viktigt för produktion av blodkroppar och för din hjärna och ditt immunsystem.
Kaviar är även en utmärkt källa till A- och E-vitamin samt mineralerna kalcium (för skelettet), selen (för fertilitet och kognitiv förmåga) och järn (för blodkroppar och för att förebygga anemi). Genom att äta kaviar regelbundet kan du stärka immunsystemet och ge din kropp tillgång till en hel uppsättning nyttiga näringsmedel.
Kaviar är den perfekta ingrediensen för matsmältningen och en nyttig kosthållning om du vill tillsätta vitaminer och mineraler på ett sätt som både är nyttigt och gott. Förutom att kaviar är nyttigt är den här rika näringen även tillgänglig i skönhetsprodukter. Kaviar innehåller ett antal olika antioxidanter, som skyddar huden mot skador från fria radikaler.
Antioxidanterna kan konsumeras när man äter kaviar eller användas för skönhetsprodukter eftersom de är särskilt bra för åldrande hud. Det har även föreslagits att skönhetskrämer som innehåller kaviar kan hjälpa till att återuppbygga huden genom fettsyror som sätter igång kollagenproducerade hormoner.
Alla skönhetskrämer som innehåller kaviar ger din hud en långtidsverkande återfuktning för torr eller åldrande hud. Om du använder kaviarbaserad skönhetskräm kommer du märka att din hud utvecklar ett lager av frisk glans, vilket ger dig en ungdomlig lyster och stärker kaviarens hälsofrämjande effekt.
Många lyx-spa väljer att använda skönhetsprodukter med kaviarextrakt för att de vet att de ger både en direkt effekt och långtidsverkande fördelar som kunderna vill ha. Om du köper kaviar för hälso- eller skönhetssyften är det viktigt att du ser till att du väljer den bästa kvaliteten och en odlad produkt.
- All Attilus-kaviar kommer från friska odlade störar.
- Vi tar hand om vår fisk oerhört noggrant, och vi använder den senaste tekniken för att kontrollera varje steg i odlingen.
- Vår högutbildade och erfarna personal övervakar varje aspekt av odlingen och utvinningen för att se till att vi levererar den bästa kaviarpärlorna med höga nivåer av nyttiga vitaminer, mineraler och fettsyror.
* – Observera att informationen i artikeln kommer från flera olika källor. Alla kunder med särskilda kostbehov bör rådgöra med en specialist innan man använder kaviar som en hälso- eller skönhetsprodukt. Vi använder oss av cookies för att försäkra att vi ger dig den bästa möjliga upplevelsen på vår webbsida. Om du fortsätter antar vi att du förstår. Läs mer : Fördelarna med kaviar.
Hur smakar Kalles Kaviar?
Nej, det är inget skämt. Som Testfakta skrev i går så har Kalles Kaviar lanserat en ny smakkombination: kaviar, färskost och banan. – Det låter lite tokigt, men det är sant. Det är faktiskt väldigt gott med det salta från kaviaren och det söta från bananen, säger Jenny Smith, marknadschef för Kalles på Abba Seafood. Testfakta.se var helt enkelt tvungna att testa om det stämmer. Kan kaviar och banan var gott tillsammans? Sedan tidigare finns Kalles Kaviar i flera olika smakkombinationer. Vi valdemlns=”http://xmlns.escenic.com/2009/import” source=”teknomediaPictures” sourceid=”http://www.testfakta.se/img/2007/9/14/17205.jpg”/> färskost, ägg, banan och lade till originalet för att ha något att jämföra med. Naturligvis är Kalles inte ensam på marknaden, men att smaka kaviar från alla tillverkare mäktade redaktionens smaklökar inte med. Alltså fick det bli Kalles vs Kalles den här gången. En testpanel på sex personer fick smaka sig fram genom de fyra sorterna, med eller utan kex till. Den randiga med ägg skapade flest delade meningar, flera gav den högt betyg, medan andra tyckte den var sämst. Original och randig med färskost förde en jämn kamp, medan nykomlingen banan kom sist.
SMAK OMDÖMEBETYG Kalles Kaviar originalLukt som gör att du hittar tuben på frukostbordet med förbundna ögon. Har ätit den så många år och blivit lite trött på den, men den är god. En skock av salt och sött med en något bitter smak på tungans sidor. Skarp kaviar. Lite för stark för min smak Klassisk lukt, uppföljarna når sällan samma höjder. Salt, bra konsistens, lite konstigt eftersmak.3,5Kalles randiga färskost Kaviar är gott och fäskost också, så visst har de giftastycke. Föredrar andra, renare färskostprodukter. Märklig smak som för tankarna till godis, mild men med hög sälta. En mild smak som smakar gott. Luktfri, krämig och god. Mjuk och god smak, överraskande god. 3,2Kalles randiga ägg Smakar lyxigt, måste vara perfekt till helgfrukosten. Trodde äggsmaken skulle kännas konstlad, men hade fel. Bäst till mjuk macka. En rund och gräddig smak som dock inte för tankarna till ägg. Den godaste, rätt så mild smak. Smakar illa, jag kokar mina ägg själv. Äcklig, ser inte aptitlig ut. Luktar lite ägg.3 Kalles randiga färskost och banan Smakar mycket banan och inte så konstgjort som andra fejk-bananprodukter. Skeptisk till idén, men glatt överraskad när jag smakade. Som flygande Jakob med lösgodis. Jolmig, men inte fullt så obehaglig som man kunnat tänka sig. Det skar sig, inte gott. När jag vill äta godis köper jag inte kaviar. Söt, svårbestämbar smak. För barn.2,2