Kan Min Hund Äta Räkor?

Kan Min Hund Äta Räkor
Avslutande tanker kring räkor för hundar – Räkor är helt okej för din hund och i många fall nyttigt. Tänk igenom innehåller av räkorna du köper eller tillagar så de bara är just räkor och inte massor av tillsatser som kan skada din fyrbente vän. Kontakta din veterinär vid osäkerhet om och hur mycket räkor du bör ge din hund.

Är skaldjur farligt för hundar?

3. Hundar kan vara allergiska – Precis som att människor kan vara allergiska mot skaldjur, så kan även hundar vara det. Det går faktiskt att kontakta din veterinär och få saken utredd om du misstänker allergi. För även om kräftor och skaldjur rent generellt bör undvikas av en massa andra orsaker, så är allergi något helt annat.

Kan en hund äta tonfisk?

Mat som både du och din hund kan äta Om det är något som våra hundar är duktiga på så är det att tigga mat från oss människor. Vi alla vet hur svårt det är att stå emot den där berömda puppy-eyes-blicken. Det går ju inte att säga nej? Eller? Trots att det kan vara svårt att säga ifrån, finns det flera anledningar till att tänka efter innan du ger din hund mat från din tallrik.

 1. Vissa ingredienser är dåliga eller skadliga för hundens hälsa.
 2. Servera ett hundfoder av hög kvalitet gjort på naturliga ingredienser då vet du att din hund får i sig det den behöver för att må bra.
 3. Du kan läsa mer om vår hundmat ! Men visst finns det ingredienser som både vi människor och hundar kan äta – tillsammans! Här har vi listat ingredienser som är helt okej att ge till din hund.

Persilja Hundar har naturligt inte den mest väldoftande andedräkten. Precis som för oss människor, kan persilja hjälpa till att förbättra munhälsan. Ett tips är att hacka upp en matsked persilja och blanda in i hundens mat. Persilja är dessutom en bra näringskälla för vitamin A, B, C och K, samt mineralerna järn och kalium.

 1. Alla våra recept innehåller persilja!) Fet fisk Både lax och tonfisk är rikt på omega-3-syror, vilket förbättrar både immunförsvaret och pälskvaliteten.
 2. Notera att fisken måste serveras tillagad, alternativt genom att tillsätta fiskolja i hundens vanliga mat.
 3. Ärtor Ärtor innehåller mineralerna kalium och fosfor, samt vitamin B, vilket både människor och hundar behöver.

Så nästa gång du äter ärtor, var inte rädd att ge några till din hund – förutsatt att din hund gillar det. Fänkål Det är inte farligt att mata sin hund med fänkål, tvärtom – det är till och med hälsosamt. Fänkål hjälper till med matsmältningen för båda människor och hundar.

 1. Det kan även hjälpa till att stärka immunförsvaret.
 2. Dock är det viktigt att skölja fänkålen innan du ger den till din hund, då många grönsaker är besprutade.
 3. Var även försiktig med att inte ge för stora mängder, då det kan ha en laxerande effekt.
 4. Morötter Morötter är fantastiska för tänderna, förebygger plack och tar bort matrester mellan tänderna.

Morötter innehåller även kalium och antioxidanter som kan hjälpa till att sänka kolestrolnivån. Missa inte vår foderrådgivning Svårt att veta vad din hund bör äta? Vår foderrådgivare Mathilda sätter ihop en skräddarsydd kostplan av naturlig hundmat för just din hunds behov.

Kan man ge hunden falukorv?

Det kan vara svårt att motstå ett par stora bedjande ögon som så gärna vill smaka av din mat. Men hundar tål inte alltid samma råvaror som vi människor gör. Det är också förrädiskt eftersom skadorna inte alltid syns direkt på djuret. Fel mat kan orsaka allvarliga tillstånd som njur- och leversvikt, hjärtfel och i värsta fall är det direkt dödligt.

Vanliga symtom på förgiftning är att djuret kräks, darrar, fradgar eller vinglar beroende på vad den fått i sig. Om du vet vad hunden har fått i sig så kan du ringa giftinformationen så får du råd om vilka åtgärder som bör vidtas. Kontakta omedelbart din veterinär om du misstänker att din hund är förgiftad.

Undvik att själv framkalla kräkning då det kan förvärra läget. Lök All lök innehåller ämnet alicin som orsakar förgiftningssymptom hos hunden. Ämnet finns både i rå och tillagad lök och orsakar grav blodbrist (anemi). Ämnet kan även orsaka skador i lever och andra organ.

Om det ges i stora mängder, eller i små mängder under en längre tid, kan det vara direkt dödligt för hunden eller orsaka akut förgiftning. Lökpulver och vitlök är extra farligt, för en hund på 10 kilo orsakar 14 g lökpulver stor risk för förgiftning. Undvik därför att ge hunden lök i all form, tänk på att det även finns i köttbullar, korv och många andra maträtter.

Symptomen kan vara aptitlöshet, diarré, kräkningar, snabb andning, hjärtklappning, bleka slemhinnor, rödfärgad urin och buksmärtor. Choklad Choklad innehåller ämnet teobromin vilket är väldigt giftigt för hundar. En riktlinje är att ju mörkare chokladen är desto mer teobromin innehåller den.

 • En hund på 10 kg kan bli förgiftad om den äter så lite som 13 g mörk choklad.
 • Symptomen uppkommer oftast efter 2-24 timmar och yttrar sig som kräkningar, buksmärtor, törst, inkontinens, skakighet, rastlöshet, riklig salivering och hjärtklappning.
 • Större mängder kan orsaka allvarligare symtom eller dödsfall.

Vindruvor/russin Vindruvor, russin och korinter kan ge hundar allvarliga symtom så som kräkningar, diarré, buksmärtor och slöhet. Inom 1-3 dygn kan njurskador tillstöta vilket kan visa sig genom kräkning, buksmärta, att djuret kissar dåligt eller inte alls.

Dödsfall har inträffat vid intag av så lite som sju vindruvor. Paracetamol och acetylsalicylsyra (t ex alvedon och magnecyl) Hundar är känsliga mot smärtstillande medel som paracetamol eller acetylsalicylsyra. Kontakta alltid din veterinär för att få smärtlindrande medicin speciellt framtagen för djur.

Xylitol – sockerfria tuggummin, godis samt sugtabletter Hundar är väldigt känsliga för xylitol då de får en ökad insulinfrisättning av ämnet. Det kan leda till en allvarlig sänkning av blodsockret samt leverpåverkan. Även flourtuggummin, floursköljlösningar och tandkrämer kan innehålla xylitol.

Symptomen kommer vanligen inom en timme och hunden börjar då kräkas, skaka och bli allmänpåverkad. I allvarliga fall kan hunden få kramper och bli medvetslös. Dödsfall har inträffat men är ovanligt. Så lite som 2-4 tuggummin/godisbitar/sugtabletter kan orsaka förgiftning. Deg/alkohol Hundar kan bli alkoholförgiftade genom att äta deg, då degen jäser i magen.

Symtom är buksmärta, uppsvälld buk, kräkning och vinglighet. En hund på 20 kg som äter 3 hg vetebrödsdeg kan få 4,2 promille alkohol i blodet. Salt Hundar är väldigt känsliga för salt och bara en liten mängd kan få förödande konsekvenser. Så lite som 3,7 gram salt per kilo kroppsvikt kan vara dödligt.

You might be interested:  Hur Skalar Man Räkor I Fabrik?

Undvik att ge hunden salt mat, dricka havsvatten eller försök att få hunden att kräkas med hjälp av salt. Trolldeg är också farlig i väldigt liten mängd då det innehåller väldigt hög koncentration av salt. Symtomen är oftast ökad törst, kräkningar, diarré, trötthet, stelhet och kramper. Avokado Hela avokadon innehåller persin som är giftigt för de flesta djur och som kan skada hjärta och mag-tarmkanal.

Även bladen innehåller höga halter av ämnet så se till så att hunden inte kan äta av dem ifall att du har en egen växt. Symtomen är kräkningar, apati och diarré. Bittermandel Bittermandel innehåller cyanid som är dödligt i stora mängder. Bittermandel finns i vissa kakor och i mandelmassa.

Cyanid blockerar cellernas upptag av syre vilket ger symtom med ökad andningsfrekvens, andningssvårigheter, ljusröda slemhinnor, svaghet, illamående, kräkningar och medvetslöshet. Mjölk Många hundar kan inte bryta ner laktosen som finns i komjölk. Vissa hundar är även allergiska mot mjölkprotein. Det kan yttra sig som gas i magen och diarré.

Undvik därför att ge hunden mjölk så undviker den obehag och risk för övervikt. Frukt Frukt innehåller både socker och syra vilket kan påverka hundars tänder negativt. Nötter Nötter tillsammans med andra hårda små föremål kan orsaka stopp i tarmen hos hundar.

 • Andra faror i hemmet Råttgift Råttgift kan ge inre blödningar då det innehåller ett ämne som försämrar blodets koagulationsförmåga.
 • Symptomen för en förgiftad hund är ospecifika, men ofta är hunden trött och har bleka slemhinnor, alternativt blödningar i slemhinnor, så som i munnen och ögonen.
 • Andningen kan vara snabb och ytlig och det kan förekomma blod i avföring, urin och kräkningar.

Ta hunden till veterinär så snart som möjligt efter förgiftningstillfället, så att veterinären kan ge kräkmedel. Därefter inleds behandling med K-vitamin samt eventuellt blodtransfusioner. Glykol Glykol är livsfarligt för hundar! Även små mängder glykol kan vara livshotande och ämnet finns bland annat i kylarvätska.

 1. Symptomen varierar och kan uppkomma från 30 minuter upp till 12 timmar efter förgiftningstillfället.
 2. Hunden drabbas av njurskador och kan ha symptom som ökad törst, ökad urinering, vinglighet och kräkningar.
 3. Därefter kan hunden tyckas vara på bättringsvägen men efter ungefär 24 timmar upphör njurarna att fungera och hunden blir sämre igen.

En del visar dock inga symtom alls det första dygnet medan andra dör inom några timmar. Ta hunden till veterinär så fort som möjligt då den behöver akut behandling med dropp. Relaterade artiklar Sommarfaror för hunden, del 4: Mag- och tarmproblem, olycksfall och sårskador Var uppmärksamma under promenaden med hunden

Är kokt potatis bra för hundar?

ÄR DET FARLIGT FÖR HUNDAR ATT ÄTA POTATIS – Det är inte farligt för hundar att äta kokt potatis. Däremot ska du aldrig ge din hund rå potatis då hundar precis som människor har svårt att smälta potatis. Grön potatis kan också innehålla förhöjda halter av solanin som inte är bra för hundar. Symptom på att hunden fått i sig rå potatis kan vara kräkningar, diaré, yrsel och kramper.

Kan hundar äta kokt skinka?

Tips: ha alltid sparris hemma – Om din vovve får i sig något vasst föremål, som kan vara väldigt farligt för hundar, kan du mata hunden med sparris. Sparrisen lindar och kapslar in det vassa föremålet. Föremålet kan sedan färdas genom hundens kropp den normala vägen utan att skada hunden. : Vad får hundar inte äta – farligt för hundar att äta

Kan man ge knäckebröd till hundar?

Så håller du hunden borta från viktfällan Publicerad den 4 november, 2015 Kan Min Hund Äta Räkor Johan beck-Friis, informationschef på Sveriges veterinärförbund ger här sju råd hur får hunden att hålla formen. Foto: Elsa Frizell Fetmaepidemin som sveper över västvärlden drabbar inte bara människor. I Sverige uppskattas omkring hälften av alla hundar lida av övervikt – och siffran stiger oroväckande fort.

Johan Beck-Friis, veterinär och informationschef på Sveriges Veterinärförbund, ger råd om hur du råder bot på ett av vår tids största djurhälsoproblem.1.Revbenstricket Kraftig fetma hos hundar är enkelt att se, men det är inte alltid lätt att som djurägare veta vad som är normalhull och vad som är övervikt.

Men det finns knep. Ett är att varsamt lägga sin hand på hundens bröstkorg och känna på revbenen. – Är de “välvadderade” handlar det om normalhull. Känner man inte revbenen alls är hunden för fet. Och ser man revbenen utan att ens känna med handen på bröstkorgen är djuret för magert, säger Johan Beck-Friis.2.Kolla midjan Att studera din hunds midja är ett bra sätt att få en uppfattning om den är överviktig eller inte.

 1. Man ska titta på midjan både uppifrån och från sidan.
 2. En hund ska ha en timglasformad midja framför höftbenen och bäckenet.
 3. Tittar man från sidan ska det vara lite uppdraget undertill, och tittar man uppifrån ska det vara en viss insnörpning precis innan bäckenbenet, säger Johan Beck-Friis.
 4. Ser hunden ut som en korv, alltså att den är “jämntjock” både när man tittar på den från sidan och uppifrån, då är den för fet.

Idag har de flesta hundfoderföretags hemsidor standardbilder på hur normala, för tjocka och för smala hundar ser ut. Det är ett bra och lättbegripligt hjälpmedel för den vill se till att ens hund har en hälsosam vikt.3. Att välja rätt diet Det finns en mängd olika bantningsfoder som är energifattiga men som ändå ger en god mättnadskänsla.

 1. Men det enklaste sättet att få hunden att gå ner i vikt är att ge den mindre portioner, och framförallt att inte ge den mellanmål, säger Johan Beck-Friis.
 2. Min egen hund brukar tigga mat rätt ofta, och när hon gör det brukar jag ge henne en morot att tugga på.
 3. Det är kanske inte det godaste hon vet, men i brist på annat äter hon det.
You might be interested:  Varför Ska Man Äta Fisk 2-3 Gånger I Veckan?

Morötter ger bra bukfyllnad och att tugga på dem är bra för tänderna.

Knäckebröd och popcorn som inte är poppade i smör eller olja (det finns speciella maskiner för det) är också bra mat för djur som behöver gå ner i vikt.Tänk på att inte gå ner drastiskt i portionsstorlek med en gång, utan att det är en process som ska ske i mindre steg över en längre tid.4.Andra hjälpmedel

Det finns specialgjorda matskålar som gör att hundar inte kan kasta i sig maten utan tvingar dem att ta tid på sig. Dessutom finns det kombinerade matskålar/aktiveringsleksaker som både håller djuret sysselsatt och förhindrar hetsätning. – Det kan vara bra hjälpmedel.

Vi människor har gjort det lite för lätt för våra sällskapsdjur att äta – man lägger allting i en vanlig skål och så är allt uppätet på två sekunder. Men i det naturliga tillståndet, om vi ser på till exempel vildhundar, så får de ju verkligen arbeta för sin mat. Och egentligen krävs det någon typ av stimulans för att hundar ska må bra mentalt och för att matsmältningen och förbränningen av kalorier ska fungera så bra som möjligt, säger Johan Beck-Friis.5.Den klassiska formeln Stoppa i dig mindre kalorier och rör dig mer.

En till synes mycket enkel formel, men ack så svår att följa för så många. Som djurägare är det ditt ansvar att din hund äter rätt och inte minst: ökar sin motionsdos om den rör sig för lite. Det kan handla om att ta längre och fler promenader eller att börja träna agility.

Hundar har ju normalt ett väldigt stort intresse av att vara ute och röra på sig. I regel är det nog husse eller matte som tar slut före hunden, fysiskt eller intressemässigt – så jag tror inte att det finns någon större risk för att man överanstränger sin hund när man ökar motionsmängden, säger Johan Beck-Friis.6.

Att behålla vikten När din hund blivit av med överflödskilona gäller det att se till att den håller rätt matchvikt och inte blir överviktig igen. Studera och känn därför på din hunds kropp med jämna mellanrum, kolla revbenen och midjan (se punkt 1 och 2).

 1. Att regelbundet väga hunden är viktigt och det är lätt att få tag på information om normalvikter för många raser på nätet.
 2. Att regelbundet väga din hund under bantningstiden är också ett mycket viktigt hjälpmedel för att se till att den inte tappar i vikt ohälsosamt fort.7.
 3. En bra regel Vi människor har en tendens att utgå från oss själva när vi ska bedöma problem.

Resonemang som “något eller några kilos övervikt på hunden är väl inte så farligt” och “en liten kaka till husdjuret som mellanmål kan väl inte göra skada” är resonemang som tyvärr inte är allt för ovanliga. En bra regel är därför att utgå från djuret när vi bedömer hur stort problem den där “lilla kakan” eller den där “mindre övervikten” verkligen är.

Om en mindre hund väger fyra kilo och jag 80 kilo, då är det alltså 20 gånger mer för hunden om vi äter samma prinskorv eller samma bulle. På samma sätt motsvarar ett kilos övervikt hos samma hund 20 kilos övervikt hos en människa med en normalvikt på 80 kilo, säger Johan Beck-Friis och fortsätter: – Att ta en liten kaka till mellanmålet kanske inte är så farligt för oss, men för en hund som väger sex-sju kilo är den där kakan som att äta ett helt kakfat.

: Så håller du hunden borta från viktfällan

Är det farligt för hundar att äta pannkakor?

Hundvänliga pannkakor – Omletbloggen Sverige Kan Min Hund Äta Räkor Kan Min Hund Äta Räkor Vare sig det är lunchtid en torsdag eller en lång frukost en söndag finns det få saker som vi alla älskar lika mycket som pannkakor. Och även om de kanske inte vet det än kommer dina hundar också älska pannkakor, så länge du ser till att laga dem med hundvänliga ingredienser.

2 ägg 2 mogna bananer 1 matsked mjöl Kokosolja till stekpannan

Kan Min Hund Äta Räkor Ägg är en fantastisk källa till protein för hundar, och de är fulla med vitaminer som hundarna behöver i sin kost. Bananer innehåller också massvis med vitaminer och mineraler, och kan hjälpa till att förbättra din hunds immunförsvar och hud. Mosa bananerna i en skål eller matberedare.

Häll i ägg och blanda. Addera mjöl för tjocklek tills blandningen har en smet-liknande konsistens. Smält en liten mängd kokosolja i stekpannan på medeltemperatur. Häll på en matsked av blandningen och stek i 2-3 minuter. Vänd och tillaga på andra sidan. Låt pannkakorna svalna innan du ger dem till din hund.

Här är några saker som du kan toppa hundpannkakorna med –

Mer bananer! Grekisk yoghurt Jordnötssmör (kolla att det inte innehåller xylitol) Blåbär Jordgubbar Äpple Keso Små bitar mild ost Hundmat!

Fantastiskt! Ta del av det roliga på Instagram och tagga oss i filmer på din hund när hen försöker fånga pannkakan i luften med hashtaggen #FlippingFido, Kom ihåg att hundar bara ska äta godsaker som detta ibland, så anpassa portionen för storleken på din hund för att undvika att hen äter för mycket. This entry was posted in : Hundvänliga pannkakor – Omletbloggen Sverige

Kan hundar äta köttfärssås?

Kan hundar äta köttfärs? – Hundar kan äta köttfärs om du matar den på rätt sätt. Det finns en mängd olika saker att tänka på, allt ifrån vilken typ av färs och hur länge du har haft förpackningen öppen till om den är tillagad eller rå. För att göra det enkelt kan man säga att; Hundar kan äta tillagad köttfärs av alla typer så länge den inte är smaksatt med lök, starka kryddor eller stora mängder salt.

 • Du bör inte mata din hund med endast köttfärs utan använda det som en belöning för att lyxa till det lite extra på helgen.
 • Rå köttfärs bör man vara betydligt mer aktsam med.
 • Färs från nötkreatur fungerar vanligtvis att mata till hundar utan några större varningstecken men du bör endast mata hunden med den råa färs från en nyöppnad förpackning med färskt tillverkningsdatum.

Dessutom ska du inte låta förpackningen stå öppen i kylen under en längre period även om datumet är bra. Maten för hundar är minst lika viktigt som för oss människor. Uttrycket “du är vad du äter” gäller även våra bästa vänner men trots det ger många hundägare näringsfattig och tråkig hundmat gjort på billigt spannmål för att tillverkarna ska stoppa mer pengar i fickan. Kan Min Hund Äta Räkor Djursajtens Favorit: Buddy Pet Foods Buddy Pet Foods är vår favorit när det gäller hundmat av hög kvalité. De har ett flertal produkter som lämpar sig utmärkt för din hund oavsett ras, ålder och storlek.

You might be interested:  Hur Förvarar Man Makrill På Burk?

Är det farligt för hundar att äta köttbullar?

Hej Alexandra! Det är sant att lök är giftigt för hundar. Jag hade dock inte varit orolig över den mängd som din hund fått i sig genom några halvfabrikats köttbullar. Men undvik att ge hunden lök när det är uppenbart att maten innehåller lök. Ju mindre hunden är ju större är risken att hunden får i sig en giftig mängd.

Alla sorters lök innehåller ämnet alicin/allylpropyldisulfid i varierande mängd. Ämnet finns i både rå och tillagad lök och kan orsaka en form av blodbrist s.k. hemolytisk anemi. Vissa individer är mer känsliga än andra så det är inte bara hundens vikt och mängden lök som har betydelse. Lökförgiftning är trots allt ganska ovanlig.

Men om det beror på att hundarna inte blir tillräckligt dåliga för att ägaren uppsöker veterinär, eller om det beror på att mängden lök sällan är stor nog för förgiftning är svårt att säga. Hunden kan tappa aptiten och få dålig mage, slemhinnorna kan bli bleka och hjärtfrekvens och andning kan bli snabbare.

Ibland blir urinen rödare. Prognosen vid en tillfällig lökförgiftning anses vara god men man vet inte riktigt vad konsekvensen kan bli av kronisk lökförgiftning. Som utgångspunkt kan man räkna med att om en hund som väger 10 kg äter 150 gram rå lök (motsvarande 14 gram lökpulver) är risken stor att den kan få en lökförgiftning.

Vitlök är 5 gånger starkare än vanlig gul lök, dvs 1 gram vitlök motsvarar ca 5 gram gul lök. Risken för förgiftning är alltså störst om hunden får tag i och äter upp en hel påse rostad lök eller liknande. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Är det farligt för hundar att äta banan?

Vad får hunden inte äta? Livsmedel som du inte bör ge hunden överhuvudtaget – Alltför fet, starkt kryddad och salthaltig mat kan inte hundar smälta eftersom de har en annan sorts ämnesomsättning än människor. Hundar kan kräkas eller få diarréer av mat av den här sorten.

 • Grönsaker som ger gaser som t.ex.
 • Kål och lökväxter, bl.a.
 • Lök, vitlök och gräslök samt purjolök är verkligen giftiga för hunden.
 • Samtidigt finns det en stadigt ökande trend bland många kostmedvetna hundägare att ge hundar en liten(!) mängd grön smoothie att dricka.
 • Det sägs att de får en finare päls och mer energi.

Även vindruvor, russin och sultanrussin anses skadliga för hundar även om det inte verkar gälla alla. Men i grund och botten kan hundar få tecken på förgiftningar redan när de fått i sig 10g vindruvor per kg kroppsvikt eller mindre än 2,8g russin per kg kroppsvikt.

Andra sidan förekommer det t.ex. på vingårdar att hundar äter vindruvor och inte får några synliga symptom. En vindruveförgiftning kan ge symptom som kräkningar och/eller diarré, generella problem i mag-tarm-regionen, apati, dålig aptit, förändrade blodvärden, uttorkning, oliguri (otillräcklig urinproduktion), anuri (ingen urinproduktion) samt njursvikt och död.

Det finns för närvarande en hype kring avokado som mänsklig föda på grund av dess hälsofrämjande egenskaper. Avokado är tyvärr mycket skadligt för hundar. Viss avokado innehåller nämligen fettsyraderivatet persin som räknas som oskadligt för människor, men giftigt för nästan alla sällskapsdjur.

Symptom på en persinförgiftning är andnöd, ascites (vätskeansamlingar i bukhålan), diarré, kräkningar och hosta. För hundar är det heller inte bra med nötter, dvs. jordnötter, macadamianötter, omogna valnötter och svarta valnötter. Om hunden äter dessa, kan den få epilepsiartade eller epileptiska anfall, kräkningar, skakningar, muskelkramper och nervkramper.

Chips är givetvis inte heller hundföda. Hunden behöver bara få i sig en liten mängd på 1 till 2 chips för att få magproblem. Du bör också vara väldigt försiktig med växter i potatisväxtfamiljen som t.ex. tomater, aubergine och paprika. De innehåller nämligen solanin.

 • Potatis som börjat gro och gröna tomater innehåller speciellt mycket av detta naturliga giftämne.
 • Därför bör hunden bara få kokta potatisar utan skal eftersom det också finns en speciellt hög andel solanin i potatisskal.
 • Förgiftningssymptom är slemhinneinflammation, diarré och kräkningar.
 • Om du ger hunden fisk, bör du se till att fisken inte har några ben.

Proteinerna i fisken är också en riskfaktor. Men en liten läckerbit som mellanmål för en gångs skull är okej, om fisken exempelvis har blivit pocherad innan. Sedan bör inte hunden äta citrusfrukter överhuvudtaget därför att det kan leda till allergier.

 1. Om den får i sig för mycket syra kan den få problem i mage och tarmar.
 2. Tänk även på att frukt kan innehålla en hög andel socker.
 3. Ett litet mellanmål med äpple eller banan då och då är okej – det vill säga om hunden gillar det överhuvudtaget.
 4. Rädisor och rättikor bidrar till att ge hunden gaser och kan leda till att den får halsbränna i magregionen.

Choklad är väldigt giftigt för hundar eftersom det innehåller teobromin. Olika sorters choklad innehåller olika mängder av detta ämne. I vit choklad finns det 0,009 mg/g, i mörk choklad så mycket som 26 mg/g. En chokladkaka innehåller därför ungefär 1600 mg (dvs.1,6g) teobromin.

Möjliga tecken på förgiftning är t.ex: andningsbesvär, medvetenhetsstörningar, diarré, kräkningar, feber, krampor och hjärtrytmrubbningar. Lök är strängt förbjudet för hundar. Om hunden äter lök, blir de röda blodkropparna förstörda. En väldigt liten mängd kan vara giftig, dvs.5g lök per kg kroppsvikt.

Det spelar ingen roll om löken är färsk, stekt, kokad eller torkad. Vi önskar dig och din hund god hälsa! Kom ihåg att en av flera avgörande faktorer är högkvalitativt hundfoder,

Kan man ge korv till hundar?

Lök och vitlök – Både rå och tillagad lök och vitlök innehåller ett ämne som heter alicin som är giftigt för hundar och kan orsaka blodbrist och leverskador. Hur mycket som krävs för en förgiftning beror på hur stor hunden är, hur mycket lök den får i sig och hur känslig den är.

Related Post