Marina produkter och rätter Fisk och skaldjur Hur Länge Kan Man Förvara Inlagd Sill I Kylen?

Hur Länge Kan Man Förvara Inlagd Sill I Kylen?

Hur Länge Kan Man Förvara Inlagd Sill I Kylen
Sill i klar lag (öppnad) – Industritillverkad sill i klar lag kan hålla i flera månader om den förvaras i kyl samt om lagen täcker sillen. Hemmagjord sill samt sill som man köper från fiskhandlaren kan också ha lång hållbarhet förutsatt att recept, hygien och kylhållning varit korrekt. Hållbar 3-4 veckor.

Hur länge håller inlagd 5 minuters sill?

Abba 5-minuterssill i hela sillfiléer är precis som det låter, en färdig inläggningssill som du kan skära upp snyggt och lägga in med valfri smaksättning direkt. Varför inte skära tunna diagonala bitar och smaksätta med majonnäs, pepparrot och friskt äpple? Detta är drömprodukten för dig som vill ta en genväg i köket och samtidigt få ett riktigt hantverksmässigt resultat.

Sillen (Clupea harengus) är av högsta kvalitet och kommer enbart från livskraftiga bestånd i Nordostatlanten (Norska Havet). Sillen lagras i vårt bergrum i Kungshamn innan den hamnar i förpackningen tillsammans med en klassisk 1-2-3-lag. Vill du göra din egna sill till jul, påsk eller midsommar och imponera på släkt och familj? Här är knepet eftersom det är hur enkelt som helst att göra egen sill då vi redan gjort grovjobbet åt dig och vattnat ur, kokat 1-2-3-lag och lagt in sillen så du kan koncentrera dig på att göra en riktigt god sås eller kryddning att blanda sillen med.

Färdigt på 5-min! Abba 5 minuterssill kan ätas direkt, men smakar mer om den får stå ett dygn i kylen och ta åt sig alla smaker.

100G
Energi 1124 kJ
Energi kcal 268 kcal
Fett 13 g
varav mättat fett 3.4 g
Kolhydrat 27 g
varav sockerarter 26 g
Protein 11 g
Salt 3.6 g
EPA + DHA 2.4 g
Omega 3 2.9 g

SILLfiléer, socker, salt, ättika, naturlig arom (innehåller kanel), syra (ättiksyra), konserveringsmedel (natriumbensoat). Hur Länge Kan Man Förvara Inlagd Sill I Kylen } } } } } }

Är inlagd sill onyttigt?

Näringsinnehåll – Så vad innehåller sillen egentligen? Överlag är inlagd sill ett mycket näringstätt livsmedel där 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen. Sill utgör alltså en bra källa till essentiella vitaminer, som vitamin D, vilket vi generellt sett äter för lite av.

  • Sill innehåller även protein av hög kvalitet, så kallat fullvärdigt protein med tillräckligt innehåll av alla essentiella aminosyror som kroppen behöver.
  • Perfekt muskelmat, med andra ord! Det näringsämne som sillen innehåller mest av, i relation till det rekommenderade dagliga intaget (RDI), är B12 där 100 g sill ger hela 350 % av dagsbehovet.

Sillen innehåller därutöver en bra mängd omega 3, den essentiella fettsyra vi riskerar att få i oss för lite av genom en svensk standardkost. Näringsvärde, inlagd sill i klar lag (100 g)

Energi 245 kcal
Protein 9,8 g
Kolhydrater varav Sockerarter 20 g 17,7 g
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat 14 g 2,4 g 6,6 g 3,3 g

Sill serveras i olika typer av lag. De krämiga lagen innehåller en högra andel fett, men även de är hälsosamma i lagom mängd. Sillen som är inlagd i klar vätska är något energisnålare och är den som använts som exempel i näringsberäkningen ovan. På grund av inläggningen är sill ett mycket salt livsmedel, så som med allt annat ska du inte endast äta sill utan variera med andra fiskar oh proteinkällor.

Kan man lägga in sill i plastburk?

Silltips –

  1. Sill i klar lag
  2. En öppnad glasburk med sill kan hålla sig i flera månader om den förvaras i kyl och om lagen täcker sillen helt.
  3. Detta eftersom sillen är konserverad med ättika, salt och socker.
  4. Sill i krämig sås
  5. Håller kortare tid än sill i klar lag eftersom den ofta innehåller mejeriprodukter och saknar syra.
  6. Enligt mikrobiolog Christina Lantz kan en hemmagjord variant hålla sig i fem till sju dagar.
  7. – Men sill med crème fraîche och andra mejeriproduktsåser är ju ofta industriellt framställd, så den kan ha väldigt lång hållbarhet den också, säger hon.
  8. En öppnad glasburk kan hålla sig fräsch en till två veckor i kyl, enligt producenten Falkeskog.
  9. Sill i konservburkar, till exempel matjes

Sillen ska användas direkt när den öppnats. Får du sill över lägger du över den i en glas- eller plastburk med lagen. Behandlas som färskvara, det vill säga 2–3 dagar i kyl.

  • Sill i vakuumför­packning
  • En öppnad förpackning med rå obehandlad fisk håller sig ett dygn i kylen.
  • Lita på dig själv

Tänk på att det bästa är att använda dina egna sinnen – titta och lukta. Finns det missfärgningar, mögel eller andra förändringar? Luktar det bra? Ser sillen bra ut och luktar normalt är den oftast tjänlig. Källor: Falkeskog delikatesser och Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket. : Låt snoken välja om du ska svälja

Hur länge håller inlagd 5 minuters sill?

Abba 5-minuterssill i hela sillfiléer är precis som det låter, en färdig inläggningssill som du kan skära upp snyggt och lägga in med valfri smaksättning direkt. Varför inte skära tunna diagonala bitar och smaksätta med majonnäs, pepparrot och friskt äpple? Detta är drömprodukten för dig som vill ta en genväg i köket och samtidigt få ett riktigt hantverksmässigt resultat.

  • Sillen (Clupea harengus) är av högsta kvalitet och kommer enbart från livskraftiga bestånd i Nordostatlanten (Norska Havet).
  • Sillen lagras i vårt bergrum i Kungshamn innan den hamnar i förpackningen tillsammans med en klassisk 1-2-3-lag.
  • Vill du göra din egna sill till jul, påsk eller midsommar och imponera på släkt och familj? Här är knepet eftersom det är hur enkelt som helst att göra egen sill då vi redan gjort grovjobbet åt dig och vattnat ur, kokat 1-2-3-lag och lagt in sillen så du kan koncentrera dig på att göra en riktigt god sås eller kryddning att blanda sillen med.

Färdigt på 5-min! Abba 5 minuterssill kan ätas direkt, men smakar mer om den får stå ett dygn i kylen och ta åt sig alla smaker.

100G
Energi 1124 kJ
Energi kcal 268 kcal
Fett 13 g
varav mättat fett 3.4 g
Kolhydrat 27 g
varav sockerarter 26 g
Protein 11 g
Salt 3.6 g
EPA + DHA 2.4 g
Omega 3 2.9 g

SILLfiléer, socker, salt, ättika, naturlig arom (innehåller kanel), syra (ättiksyra), konserveringsmedel (natriumbensoat). Hur Länge Kan Man Förvara Inlagd Sill I Kylen } } } } } }

Hur länge håller sig 1 2 3 lag?

Recept på inläggningar som inlagda rödbetor, inlagd gurka, inlagd sill mm. Vidare pickles och inlagda grönsaker som picklad rödlök osv. Viktigt vad gäller hållbarhet på inläggningar och speciellt sill och strömming: Clostridium botulinum är en baktiere som kan bilda gift om man inte lägger in med tillräcklig syra som ättika (ska vara under ph 4,5 minst).

  • I korthet är det vikigt att inläggningslagen har tillräckligt med ättika, socker och salt då bildas ej bakterier (och gift) som annars kan växa till.
  • I fallet med Clostridium så kan det växa till från sporer även utan syre och i kyl om den är över 4 grader.
  • Följder du beprövade recept med salt och ättikslag som 1-2-3 lag (1 del ättika 12%, 2 delar socker samt tre delar vatten) samt steriliserar burkar samt lock så håller en klar oöppnad burk inläggning flera månader mörkt och svalt.

Var noga med hygienen och skölj noga grönsaker innan inläggning. Grönsaker kan gärna kokas hastigt eller läggas i skållhet lag för att få extra sterilisering innan inläggningen.

Related Post